Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Jelképes szalagátvágás a XIX. Beledi Pünkösdi Fesztivál megnyitóján

Beled Város Önkormányzata tizenkilencedik alkalommal tartotta meg a pünkösdi fesztivált. Ha nincs a világjárvány, már tavaly jubilált volna a rendezvény – jegyezte meg Major Jenő a megnyitóünnepségen.

A beledi óvodások műsora nyitotta meg a XIX. Beledi Pünkösdi Fesztivált, majd a néptáncosok léptek a színpadra. A Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola évek óta lehetőséget biztosít a beledi gyerekek néptánctanulásához. A fiatalok látványos bemutatóját követően Smudla Tamás plébános megáldotta a fesztivál programjait.

A polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: A rendezvény sikerének kulcsa egyrészt az állandóság, másrészt pedig az évről évre megjelenő újdonságok. A zömében szórakoztató műsorokon túl kezdetektől fogva jelen vannak a kulturális programok, a helyi fellépők, művészcsoportok szereplése és az évről évre nagy sikernek örvendő „Mi rotyog a bográcsban?” gasztroprogram.
Immár hatodik éve jelképesen is átadják a az elmúlt egy évben elkészült beledi fejlesztéseket. Mivel nagyon hosszú lett volna a felsorolás, Major Jenő csak a legfontosabb beruházásokat említette meg: Az óvodai-bölcsődei épület tetőszerkezetének komplett felújítását, a homlokzat rendbetételét és a környezeti megújítást; a művelődési ház külső korszerűsítését a tetőzet és az oldalfalak szigetelésével és a színpad építésével, továbbá az épület környezetének megszépítését. A polgármester elmondta, hogy megtörtént az Arany János, a Győri és az Újtelepi összekötő utcák aszfaltozása, és a szinte használhatatlan Pacsirta, Jókai utca járdái és a Füzes utca egy szakaszán a gyalogjáró felújítása is elkészült. Újjáépítették a tornacsarnok melletti területen lévő parkolót és a szabadidő parkot pedig új játszóeszközzel bővítették.
– Mindezen fejlesztések pénzügyi forrása, az óvoda-bölcsőde felújításához a vármegyei közgyűlés közreműködésével elnyert 90 millió forintos uniós forrás, melyet ezúton is nagy tisztelettel köszönünk – mondta a városvezető, majd hozzátette: A többi fejlesztést az önkormányzat saját erőből valósította meg 122 millió forint értékben.
Az év szinte minden napján sok-sok odafigyelést és precíz munkavégzést igényelt a projektek előkészítése, a kivitelezők kiválasztása és maga a beruházás, melyért Major Jenő valamennyi közreműködőnek köszönetet mondott. Hozzátette, hogy jövőre is lesz mit ünnepelni, hiszen teljes gőzzel dübörög Rákóczi utca belvárosi szakaszán a parkolóépítés és járdafelújítás. Már csaknem elkészült a művelődési ház melletti, valamint a vicai faluháznál lévő utcai kerítés. Az idei évben tervezik még a városháza belső felújítását, a szociális központ teljes körű korszerűsítését, a tornaterem részleges felújítását. A helyi költségvetésből félretettek 80 millió forintot, mert szeretnék megkezdeni a Barthodeiszky-kastély felújítását, melyhez elkészültek a tervek első változatai az Országos Műemléki Felügyelőség jóváhagyásával. 2024-ben tovább folytatódnak a járdafelújítások és lehetőség szerint az útfelújítások is. – Az önkormányzat természetesen támogatja az általános iskola épületének emelet ráépítését, de ennek forrása és ügyintézése állami tankerületi kézben és kezelésben van – fogalmazott a polgármester.

Beküldés dátuma: 2024. 05. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés