Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Jelmezes bemutató és táncverseny Babóton

A babóti tagiskola farsangi mulatságán jól láthatta a közönség a jelmezes felvonulókat; mert miután bemutatkoztak a színpadon, közvetlenül a nézők előtt is tettek egy gyors tiszteletkört. Az érdeklődők megtekinthették a Movement Dance Club babóti csoportjának előadását is, ami azért  számított rendkívülinek, mert első alkalommal mutatták be tudásukat a “hazai pályán”. A merészebbeknek még ez sem volt elég: ők beneveztek a táncversenyre is.

Vida Zoltán lassan harminc éve tanít a babóti általános iskolában, ahol először napközis nevelőként foglalkoztatták, majd 2007-ben őt bízták meg a Kapuvárhoz csatlakozó tagintézmény vezetésével. Az idei tanévben huszonhét kisdiákkal foglalkoznak Babóton. El kellett fogadtatni az érintettekkel, hogy tagintézményként valamilyen szinten a kapuvári térségi iskolához kell igazodni. A “gazda intézménnyel”az évek során összecsiszolódtak, s mára zökkenőmentes az együttműködés. A havonta tartott vezetői értekezleteken a pedagógusok mindent megbeszélnek.
Az igazgató megjegyezte: Náluk is az az általános tendencia jellemző, hogy az ambiciózus, tettre kész gyerekek mindenütt megállják a helyüket.
A készségtárgyakat összevont tanulócsoportban sajátítják el a gyerekek, de a matematikát, a magyart és a környezetet külön tanulják a kisebbek és a nagyobbak. A tanulócsoportos foglalkozásokon nyilván nagyobb felelősség hárul a pedagógusokra is. A kis iskolák nagy előnye viszont, hogy a létszámból adódóan jóval több idő jut mindenkire. Az intézmény technikai hátterének megteremtéséhez sok segítséget kaptak a térségi iskolától és a kapuvári önkormányzattól.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés