Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó alapokat ad a Széchenyi

Kemenesi Ágoston, a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola öt évre kinevezett igazgatója 2011.november 1-jéig a CSÁMIO vezetését is ellátja egészen addig, míg nem találnak megfelelő pályázót a csúcsintézmény irányítására. A rövidítés  a következő intézményegységeket foglalja magában: az általános és művészeti iskola mellett ide tartozik a napköziotthonos óvoda, valamint a város összes közoktatási intézményeinek gazdasági ügyeit intéző iroda. A körülmények ismeretében elsősorban az általános iskola ügyeiről kérdeztük az igazgatót. A Széchenyi, valamint az óvoda közösen indult el azon a pályázaton, amely a több éve eredményesen végrehajtott nevelési programok (egészségnevelési napok, tehetséggondozás, erdei iskola stb.) publikálását teszi lehetővé. A projekt első lépésein túlvannak,  megkapták a kiváló minősítést, és várják a második fordulóra készült pályázat kedvező elbírálását. Amennyiben sikerül, a pedagógusok továbbképzéseken vehetnek részt, valamint létrehozhatnak egy olyan komplett irodát, ahol gyakorlati tanácsokkal látják el a programjaik iránt érdeklődő kollégákat. Kemenesi Ágoston az iskolában folyó szakmai munka megkoronázásának tekinti a különböző szintű versenyeken elért helyezéseket. A legújabb kompetenciamérés eredményei szerint szinte nincs olyan évfolyam vagy terület (matematika, szövegértés), amely ne mutatna javuló tendenciát az utóbbi időben – közölte az igazgató, aki szerint rengeteg energiát fordítanak a jó megoldásokra. A pedagógus a továbbtanulási mutatókról elmondta: míg néhány évvel ezelőtt  a végzősök nagy része a gimnáziumot választotta, mostanában ötven százalék inkább a szakközépiskolát jelöli meg a folytatandó intézménynek, és a fennmaradó részen osztozik a szakiskola, valamint a gimnázium. További érdekes adat: a nyolcadikasok több mint harminc százaléka választja a helyi iskolákat továbbtanulási szándékkal.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play