Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Jó hangulatú ismerkedő beszélgetésre várják a szülőket a nyár elején

A kapuvári Király-tó Óvodában és Bölcsődében örömmel tekintenek a következő nevelési év elé, hiszen ősztől is sok kisgyermeket fogadhatnak az intézményben. Mindebből messzemenő következtetést is le lehet vonni: emelkedik a gyermekvállalási kedv a térségben – állapította meg az óvodavezető, akit az év hátralévő részében rájuk váró óvodai és bölcsődei teendőkről és kérdeztünk.

Idén három nap állt a szülők rendelkezésére, hogy beírassák gyermeküket a kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsődébe, ahol a személyes ügyintézésen túl online formában is a rendelkezésükre álltak. A járványügyi szabályok már feloldásra kerültek, de óvatosan kezdték meg a nyitást és a több napos beiratkozással szerették volna elkerülni a tumultust. Boros Imréné tapasztalata szerint a szülőknek nagy szüksége van arra, hogy az időközben felmerülő kérdéseikre azonnali választ kapjanak, ezért elég sokan felkeresték az óvodát.
Televíziós riportunk készítésének időpontjában nyolcvan felett járt a beiratkozottak létszáma, a bölcsődébe pedig húsz kisgyermeket írattak be. A gyermekek számát figyelembe véve az óvodában tizenhat, a bölcsődében pedig három csoportot hoznak létre. Az óvónők ismernek olyan családokat, ahol az első gyermek kezdi meg ősztől az óvodát, de egyre több az olyan pár, akinek második vagy harmadik gyermeke jár az intézménybe. A beiratkozáskor külön odafigyeltek a fiatal házaspárokra, vagyis akik még nem éltek át hasonló helyzetet, ezenkívül június első két hetére tervezik az ovikezdő szülői értekezletet. – Ezt már évek óta meghirdetjük és úgy vettem észre, hogy nagy szükség van rá. Általános információkat osztunk meg a jelenlévőkkel és a szülőknek arra is lehetősége lesz, hogy beszéljenek a leendő kiscsoportos óvónőkkel. Megbeszéljük a beszoktatást, hogy milyen óvoda jele legyen a kicsiknek stb. Ezt megelőzően idén is megrendeztük az ovihívogató programjainkat, melyekre a szülők a gyermekekkel együtt jöhettek el, mer nem mindegy, hogy milyen az első benyomás az intézményről.

Az óvónők nagyon örülnek annak, hogy idén nyilvános anyák napi ünnepséget tarthattak és az évzárón is jelen lehettek a szülők. A Király-tó Óvoda és Bölcsőde néhány tagintézménye még a nyári szünet előtt családi napot szeretne tartani. A szünidőben négy-, a babóti óvodában háromhetes nyári leállásra lehet számítani, de mindig lesz egy-egy ügyeletes óvoda, amely ekkor is fogadja a gyermekeket. Változatlan nyitvatartási időben fognak dolgozni, de az óvónők szabadságolása miatt összevont csoportokban fogadják a kicsiket. A melegebb hónapokban is sok-sok szabadtéri játék, mesemondás, beszélgetés vár az óvodásokra, akik a fák árnyékában kereshetnek menedéket. A nyári szünetben egyébként a gyermekek tíz százalékát hozzák minden nap az óvodába, és olyan is van, aki a leállás idején egy vagy két hétre veszi igénybe a szolgáltatást, mivel a szülők nem tudják megoldani az állandó felügyeletet. – Rugalmasak vagyunk, megpróbáljuk a szülői kéréseket teljesíteni – tette hozzá Boros Imréné.

Beküldés dátuma: 2022. 05. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés