Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Jó időbeosztással mindenre sor kerül - vallja Tihanyi Márton

A kiváló tanulmányi eredemények és a szabadidős tánc-, valamint sporttevékenység sok áldozatot követel a fiataloktól. Így van ezzel Tihanyi Márton is, akinél a számítógépezés és tévézés sokszor a háttérbe szorul, de a csornai diák szerint, ha valamit fontosnak tart az ember, akkor sok mindenről le lehet mondani.

Nem esik messze az alma a fájától, vagyis amilyen a szülő, ahhoz hasonló a gyermeke. A Tihanyi családra ráillik a magyar közmondás, hiszen az informatikatanár fia, Márton is több mindenben jeleskedik. A Csornai Széchenyi István Általános Iskola volt tanulója nemrég kapta meg a „Csorna Város Érdemes Diákja” kitüntetést: «Mindvégig kitűnő tanulmányi eredményét példaértékű szorgalommal és kitartással, kiemelkedő felkészültséggel érte el. Alsó tagozatos kora óta a tanulmányi versenyekre lelkiismeretesen és alaposan felkészült, biztos tudással rendelkező résztvevője volt. Kötelességtudó, megbízható, alapos tudással rendelkező tanuló.»
A fiú viszonylag könnyen megérti az új dolgokat, és ha olyan ismerettel találja szembe magát, amelyben kevésbé otthonos, szüleitől bármikor segítséget kérhet. Céljai elérésében a szorgalmat első helyen jelölte meg, mert csak teljes erőbedobással érdemes küzdeni az eredményekért. Márton sok irányú tevékenységét jó időbeosztásának köszönhetően képes teljesíteni. A Széchenyi egykori diákja a történelem, az informatika és az idegen nyelvet tanulta a legszívesebben. – Az angol különösen fontos, hiszen olyan világnyelv, amelyet mindenhol megértenek – érvelt Tihanyi Márton. Felsorolta tanórákon kívüli elfoglaltságait: négyévesen beiratkozott a néptánciskolába, elsős kora óta pedig a Csornai Sportegyesület labdarúgó utánpótlás csapatait erősíti. Emiatt a táncpróbák és az edzések időpontjait össze kell hangolni. A csornai fiatal abban bízik, hogy középiskolásként is tud majd időt szakítani eddigi hobbijaira. Elmondta, hogy győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium CAD-CAM két tannyelvű angol szakán fog továbbtanulni.

Beküldés dátuma: 2018. 08. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés