Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó úton halad az iparterület hasznosítása

Akinek használt építõanyagra van szüksége, jelentkezzen a beledi önkormányzatnál, mert az iparterületen lévő ingatlanok bontását követően, ingyen elvihetik az egyéb célra még jól hasznosítható elemeket.

Már évekkel ezelőtt is foglalkozott a képviselő-tesület a temető urnafal előtti részének térburkolásával, hisz egyre több az urnás temetés a településen. A problémát az okozta, hogy a lejtős terület esős időben szinte megközelíthetetlen. A Beled Jövőjéért Egyesület anyagilag is áldoz a városra saját bevételéből, így magukra vállalták a szürke és a színes térkő közti árkülönbözetet – számolt be a fejleményekről Tompáné Balogh Mária. A temető közepén található a Molnár-kripta, mely 1991-ig ravatalozóként működött. A közösségért sok áldozatot hozó család tagjai időközben elhunytak, csak unokatestvéri szinten találhatók leszármazottaik, akik évente leróják kegyeletüket halottaik sírjánál. A rokonság nem képes rendbe tetetni az épületegyüttest, s mivel a belediek közel ötven évig az ő tulajdonukat használták ravatalozónak, úgy döntött a képviselő-testület, hogy felújíttatják a kegyhelyet. Kijavíttatják és lefestetik a bádogtetőt, és új vakolatot kap az épület. A ravatalozó és környékének rekonstrukciójához meg kell teremteni a jogi feltételeket – tette hozzá a riportalany.
A művelődési központ nemrég működési támogatásra pályázott, s a pénzből felújítják a bejárat előtti részt is. A nyert összeg kisebb, mint amennyibe a beruházás kerül, ezért a polgármester támogatásával átcsoportosították a kulturális intézmény költségvetésében szereplő forrásokat, így több tételből , de előteremtették a hiányzó összeget.
További előrelépés a település életében, hogy olyan laptopot kapott a könyvtár, melyre csak fel kell tölteni az információkat, így sokkal könnyebb lesz a könyvtárközi kölcsönzés is.
Szinte majdnem minden testületi ülésen napirendre kerül az iparterületté nyilvánított volt Betonáru üzem, ami a polgármester szerint azt jelenti, hogy a terveikből lesz valami. Jól halad a feleslegessé vált épületek bontása, de a területen még van szétszedhető ingatlan. Egy beledi vállalkozó vételi szándékát jelezte  három egybefüggő iparterületi blokkra. A képviselő-testület zárt ülésen döntött a több mint egyhektáros rész sorsáról, mely végül is 13 millió forintért kelt el. Amennyiben beindul a betonáruval foglalkozó kamionos vállalkozás, első körben tíz-tizenöt embernek adna munkát, de elképzelhető, hogy ennél több dolgozóra lesz szüksége. A cég tevékenységéből származó iparűzésiadó-bevétel sem mellékes Belednek.

Beküldés dátuma: 2013. 12. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play