Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jól érzik magukat a gyerekek az óvodában

Mátics Zoltánné a soproni főiskola után a fővárosban elvégezte a nyelv- és beszédfejlesztő szakot, majd a közoktatásvezetői képesítést is megszerezte.  Az édesanya férjével két gyermeket nevel: fiuk egyetemista, lányuk pedig középiskolás. A tagintézmény-vezető kollégáival arra törekszik, hogy családias, szeretetteljes légkör vegye körül a gyermeket. A csoport létszáma kicsit csökkent a tavalyihoz képest, de év végére eléri a huszonhat főt. 2007 óta a kapuvári Király-tó Óvoda tagintézményeként funkcionálnak. Mátics Zoltánné szerint ennek számos előnyét élvezik: Azóta hamarabb eljut hozzájuk a szakmai információ, és könnyebben bekapcsolódnak a különböző rendezvényekbe. Ha kell, a kicsiket is utaztatják a számukra érdekes programokra. Tagóvoda lévén továbbra is maguk szervezik az életüket a Kéz a kézben elnevezésű program által. – Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék környezetüket, ezen belül a falut. Sokat sétálunk Babóton, és ismerkedünk hagyományainkkal – fogalmazott az tagintézmény-vezető. Örömmel hallgatják az idősebbek elbeszéléseit – tette hozzá. Legyen szó bármilyen rendezvényről, egy emberként megmozdul a falu, és mindig nagy segítséget kapnak a polgármestertől és a helyi vállalkozóktól. Mivel a szülők szívesen hordják gyermekeiket az óvodába, bármilyen kérésük teljesítésében közreműködnek. A Babót Jövőjéért Alapítvány ellátja őket fejlesztőjátékokkal; az óvoda külön tornaszobával és a nyugodt alvást biztosító légtisztítókészülékkel is rendelkezik. Mátics Zoltánné szerettel várja azokat a letelepülni szándékozó fiatal családokat, akik a jól felszerelt óvodába íratnák gyermekeiket.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play