Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Jótékony rábaközi motorosok

A rábaközi motoros baráti kör tagjai több alkalommal kifejezésre juttatták, hogy érző szív, érző lélek lakozik bennük. A társadalmi szerepvállalás olyannyira fontos számukra, hogy lehetőségeikhez mérten több éve segítik a környező települések óvodásait.

– A motorosok nem először jártak nálunk – mondta Molnár János. Babót polgármestere arról beszélt, hogy korábban az óvodások Mikulás ünnepségén vettek részt a motorosok. A babóti telephellyel létrejött egyesület több szállal kötődik a településhez, aminek a helybeliek örülnek. A polgármester örömmel tartja számon a faluban működő aktív civil szervezeteket. A motorosok akciója révén az óvodások már most belekóstolhatnak a két keréken való közlekedésbe. A klub tagjai arra is ígéretet tettek, hogy egy következő alkalommal rövid oktatást tartanak a kicsiknek az alapvető közlekedési szabályokról. – Bízom benne, hogy a jövőben is megmarad ez a kapcsolat és újból meglátogatják az óvodásokat – mondta Molnár János.
A Kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsőde tagintézményeként működő babóti óvoda Királyfa csoportjába 29 gyermek jár. – A királyfa a falu ékessége, mely az óvoda mellett található; innen a csoport elnevezése – magyarázta Mátics Zoltánné. A tagóvoda–vezető hozzátette: – Nagyon örülünk minden segítségnek, és nem először jártak nálunk a motorosok. Szeretettel várjuk őket a családi napon, amikorra azt tervezik, hogy a helyes közlekedésre tanítják a gyermekeket.
– Pár évvel ezelőtt Mikulásként érkeztek a motorosok még a régi óvodába, aminek nagyon örültek a gyerekek, és ez a következő években is folytatódott. Most újra meglátogattak bennünket, a gyerekek pedig nagy izgalommal várták őket. Nagyon jó kezdeményezés az övék, az hogy az óvodákat önzetlenül támogatják – osztotta meg velünk gondolatait Horváthné Tóth Judit, a Szárföldi Búzavirág Óvoda és Konyha intézményvezetője.

A hét aktív taggal rendelkező baráti kör régen csatlakozott a motoros társadalomhoz, és új egyesületet alakítva úgy döntöttek, folytatják a három-négy éve megkezdett jótékony célú tevékenységüket: sorra járták azokat az óvodákat, ahol korábban Mikulásnak öltözve, ajándékaikkal örvendeztették meg a gyerekeket. A mostani alkalommal lábbal hajtós műanyag kismotorokat vittek az kicsiknek.
Mivel az ehhez hasonló egyesületeket egymást jól ismerő, baráti viszonyban lévő emberek alkotják, nehéz hozzájuk csatlakozni, és akár több éves „próbaidőt” is át kell vészelni, hogy befogadják maguk közé. Fücsök Zsolt, a rábaközi motorosok vezetője arról beszélt, hogy túráikhoz bárki betársulhat külsősként, aztán ha idővel megkedvelik egymást, akár tagként is befogadják. A rábaközi motoros baráti kör céljai közt szerepel a tájegység népszerűsítése, a hagyományok ápolása. Szívesen részt vesznek a falunapokon és a motoros felvonulásokon. A közeljövőben baleset–megelőzési napokat szerveznének az óvodákban. Jótékony akcióikhoz szeretnék megnyerni azokat a magánszemélyeket, vállalkozásokat, amelyek a használaton kívüli, feleslegessé vált tárgyaikat átadnák a rászorulóknak, hiszen az másoknak még fontos lehet.

Beküldés dátuma: 2018. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play