Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Jóval ezer fő felett volt a résztvevők száma

Fertőd 1995-ben kapta meg a városi rangot, s attól kezdve minden év szeptember második hétvégéjén, vagyis az eszterházai búcsúkor tartják a városnapi rendezvényt, mely idén kétnaposra sikeredett. A tizennyolcadik alkalommal szervezett Fertődi Városnapok már pénteken elkezdődtek a Music Club tánc- és nosztalgia-zenekar esti fellépésével. A szórakozni vágyóknak – hasonlóan a szombati naphoz – még belépődíjat sem kellett fizetniük, mert a településen működő nagyobb vállalkozások „állták a cehhet”.
Kocsis Ferenc a szombat délutáni műsorkínálatról elmondta: arra törekedtek, hogy a lakosság minden rétege megtalálja a neki leginkább tetsző programokat, s a kicsik és nagyok egyaránt jól érezzék magukat. Változás az eddigiekhez képest, hogy idén a főzőversenyen készült ételek kóstolói ún. kóstolójegyet vásárolhattak,  melynek teljes bevételét a Napközi Otthonos Óvoda javára ajánlották fel. Az emberek szívesen adakoztak, pláne hogy tudták: a jövő nemzedéket segítik az egyébként nem megterhelő összeggel.
Minden jó, ha a vége jó: a gyerek és felnőtt előadások után este megint a bál játszotta a főszerepet a Two Brothers csapatával.
A városnapok látogatottsága is tükrözte az emberek elégedettségét (csak a szombati napon ezer fő felett volt az érdeklődők száma), de a rendezvényszervező általában önmagával szemben kritikus, ezért már most tudják, hogy jövőre min kellene változtatni.
Fertődön az egyéb programokat nyilván az Esterházy-kastélyban zajló,  májustól szeptember közepéig tartó koncertsorozathoz igazítják. Ezenkívül a város mindenben segíti a gazdag történelmi múlttal és önálló szervezőgárdával rendelkező egykori főúri rezidencia saját koordinálású programjait.
– Mindent megteszünk, hogy reklámozzuk a kastély rendezvényeit, és segítünk a vendégszám növelésében – hangsúlyozta a polgármester.  A városban sosem feledkezhetnek meg arról, hogy európai hírnevüket a főnemesi családnak és impozáns kastély-együttesüknek köszönhetik.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek