Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapcsolattartás az oktatási-nevelési intézményekkel

Az árpási származású Kovács Tiborné 1986-ban pályakezdő fodrászként   helyezkedett el Beleden. A szolgáltatóiparban sok tapasztalatot szerzett, de mint mondta, sosem vonzotta igazán ez a szakterület. Az előzményekhez hozzátartozik: Viki középiskolás korában vesztette el édesapját, pedagógus édesanyja pedig nem tartotta biztos háttérnek, ha leánya is a nevelői hivatást választja, ezért rábeszélésére mint stabil kétkezi munkát, a szépészeti foglalkozást sajátította el.  A fiatalasszonynak férje épp sorkatonai szolgálatát töltötte, ő pedig elfoglalta a beledi albérleti szobát, ezért édesanyjával maradó kisfiát csak hétvégenként láthatta. Hogy bírta megszokni az új életet Beleden? A helyiek mindenben segítették, és a kezdetektől fogva kedvesen fogadták az „idegent”.

A fodrászattal 1992-ben végleg felhagyott, majd egy év múlva világra jött a második gyermek. 1997-ben kezdte el Sopronban a pedagógiai főiskolát, s már eközben adminisztratív munkát vállalt.  A dénesfai óvoda után került 2000 novemberében a csornai múzeumba, ahol aktívan részt vett a programok szervezésében. A kiállítások rendezése különösen a kedvére való tevékenység volt, mert sok kreativitást igényelt – mesélte az interjúalany. Ténykedésének ideje alatt nagyon sok diák megfordult a kulturális intézményben, ahol múzeumpedagógiai órákat is tartott. A legemlékezetesebbek azok az adventköszöntők, amelyekre a csornai látogatókat vonzó neves tudósokat és művészeket hívott meg. Kovács Tiborné szeretné a múzeumban töltött tizenegy éves tapasztalatát a beledi helytörténeti gyűjtemény javára fordítani.
2012 ősze ismét nagy fordulatot hozott az életébe: a közoktatást és a köznevelést érintő nagy átszervezés részeként novembertől létrejönnek ún. tankerületek, s az állam átveszi az iskolák irányítását és sok helyütt a fenntartását is. Viki  oktatási referensként segíti a beledi önkormányzatot ebben az átmeneti helyzetben, így a tárgyalások előkészítése szintén rá hárul majd. Ma még nem látni pontosan, hogy  mi lesz az épületek sorsa, így a kastélyé, a sportcsarnoké, de bizonytalan a közétkeztetést ellátó konyha feladatköre is, ezért az ezekre vonatkozó egyeztetések még mind hátravannak.
– Szeretném Beled javát szolgálni, valamint azt, hogy az iskolások és a pedagógusok ne vegyenek észre semmit az átszervezésből – mondta Kovács Tiborné, aki ezt a folyamatot a jogszabályi feltételeknek megfelelően tervezi. A közhasznú alkalmazott foglalkoztatása ez év december 31-ig szól a beledi önkormányzatnál.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play