Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvár egyik közkedvelt sportága a karate

Valamennyit csökkent, de a pandémia után ismét növekedett a kapuvári Castrum SC létszáma, így ma közel százhúszan sportolnak az egyesületnél. – Már nem egyedül viszek mindent a vállamon, hanem inkább én vagyok, aki besegít Bencének a felnőttek funkcionális edzéseinél, ezenkívül Serfőző Hanga, Csonka Lili és Németh Veronika is remekül közreműködik az ovi karate csoport munkájában – mondta Pantelics Péter.

Hat ország közel háromszáz versenyzője képviselte hazáját a Szlovák Open nemzetközi karate versenyen, melyen hat kapuvári versenyző vett részt, közülük is főleg azok, akik kvalifikáció hiányában lemaradtak a diákolimpiáról. Takács Noel és Gere Boglárka aranyérmet, Tóth Erik és Vörös Anna pedig ezüstérmet szerzett Szlovákiában. Főleg olyan fiatalokról van szó, akik tavaly kezdték el a versenyzést. Visszatérve a diákolimpiára, Pantelics Péter elmondta, hogy azon viszont tizenhét castrumos versenyző indult és kilenc érem született. Serfőző Hanga Niobé és Horváth Réka aranyérmes, Szeg Fanni és Zólyomi Károly ezüstérmes lett, míg Hoffer András , Bors Jázmin, Horváth Nándor, Szűcs Hanna és Horváth Máté bronzérmet szereztek.
Az egyesület nagyon büszke a mozgássérült Magyar Lóránt teljesítményére, aki formagyakorlatból ezüstérmet szerzett az országos versenyen. Sajnos elmaradt a parasportolók nemzetközi versenye, így Lóri nem képviselhette hazánkat a Hollandiában tervezett júniusi Európa-bajnokságon.
További jó hír az egyesülettől, hogy Németh Veronika kitűnő eredménnyel fejezte be a Semmelweis Egyetem gyógytornász szakát. Pantelics Péter abban bízik, hogy Kapuváron fogja kamatoztatni szakmai tudását.
Hétfőtől szombatig minden nap tartanak edzéseket, de a versenyzők a hét utolsó napján szeretnének gyakorolni, azt is meg tudják oldani. A nyári szünet csak a versenyeket érinti, mert továbbra is lesznek edzések, illetve Balatonbogláron edzőtáboroznak a fiatalok, többen pedig az övvizsgájukra készülnek fel.
A Castrum SC egész éven át várja a jelentkezőket, a szülők nyugodtan hozhatják gyerekeiket. Az augusztus hónap kifejezetten jó alkalmat kínál arra, hogy az ovi karatésok még a szeptemberi iskolakezdés előtt megszokják az edzőtermi körülményeket, és ráhangolódjanak az iskolai kötöttségekre az óvodai játékosság után.
Az egyesületnél jól érzik magukat azok a problémásnak mondott vagy gondolt fiatalok is, akik adott esetben nehezebben parancsolnak maguknak megálljt, ezért az átlagosnál többet mozognak. Amennyiben nincs meg valakinek a labdaérzéke és kevésbé kedveli a csapatjátékokat, a küzdősportban még bőven kiteljesedhet. – Bárki bajnok lehet és idővel le tudja győzni önmagát. Mi ebben segítünk – fogalmazott az egyesület elnöke.

Beküldés dátuma: 2022. 06. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play