Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

Böcskör Zsolt tíz éven át rúgta a labdát Kapuváron, vagyis fél év megszakítással egészen 2009-ig játszott az utolsó NB III-as csapattal. Ezt követően a SVSE-GYSEV-hez igazolt, majd a mosonmagyaróvári MTE-1904-nél folytatta sportkarrierjét, Ausztriában pedig három és fél éven át focizott. Az egykori középpályás néha a balszélsőben erősítette csapatát.

Nehéz helyzetben volt egy éve a kapuvári focicsapat, amikor Böcskör Zsolt elvállalta a KSE vezetését. A kialakulóban lévő utánpótlásbázis harmincról hatvan fősre duzzadt, mikor dr. Benedek Zoltánt váltva új elnök állt a sportegyesület élére. A „kis focisták” száma azóta megsokszorozódott, mert az új igazolásoknak köszönhetően száznál is többen vannak. A dolog hátulütője, hogy a vezetőváltáskor épp kieső pozícióban volt a felnőtt focicsapat és Józsa Péter edző is távozott, ráadásnak a pályát sem tudták használni, mert felújítás alatt állt.
– Ez olyan kéthetes periódus volt, hogy nem kívánom senkinek. Utána sem sokat aludtam egészen addig, míg a Győrszentiván elleni meccsen nem győztünk és benmaradt a csapat a megyei első osztályban – fogalmazott Böcskör Zsolt. Szerinte ezután következett be az a fajta szemléletváltás, mely Balog Zoltán vezetőedzőnek és a kitartó játékosoknak köszönhetően felfele vitte a csapatot. A tavaly év végi ötödik hely bizakodással tölti el a fiúkat, akik reménykedve néznek elé a március 3-án kezdődő tavaszi bajnokságnak. Öt felkészülési mérkőzéssel és heti három edzéssel készülnek a következő hónapok kihívásaira.
– Engem mindig feldobott a Csorna elleni meccs, vagy ha bármelyik első helyezettel játszunk. Lehet, hogy kicsit régi vágású srác vagyok, de nekem még ad egy kis adrenalint, töltést az, hogy most mi jövünk – mondta Böcskör Zsolt, aki szerint kiveszni látszik ez a mentalitás, mert a mai fiatalokon nem látja, hogy át tudnák érezni ugyanazt a fajta izgalmat. Ha az ifjabb játékosok a régi focistákhoz hasonlóan gondolkodnának, sokkal színvonalasabb lenne a megyei első osztály is – vélekedett.
A KSE elnöke úgy gondolja, a labdarúgók fejben és fizikálisan megértek az ötödik helyhez, tehát megvannak a képességeik ehhez a szinthez, talán egy kicsit jobban össze kellene csiszolódniuk. Egymásban is bízva, kellő eltökéltséggel kellene játszani, akkor a mostani pozíciót meg lehetne tartani, de ha a nyolcadik helyezésig végeznének valamelyik poszton, már pozitív előrelépésnek tekintené az elmúlt egy év távlatából.

Beküldés dátuma: 2019. 02. 14.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

DANUBIUS play