Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvár házhelyi városrészének ünnepe

A házhelyi városrész lakói igazi közösséget alkotnak, melynek szép példája az évente megrendezésre kerülő nyári program – fogalmazott Hámori György polgármester.

Gyopáros Alpár a városrész két évvel ezelőtti rendezvényén ígérte meg a helyieknek, hogy idősek háza épül Kapuváron. Az országgyűlési képviselő most még fontosabb bejelentést tett a Házhelyi Vigasságok ünnepélyes megnyitóján: Magyarország Kormánya biztosítja az idősek otthona első üteméhez szükséges forrást, vagyis Kapuvár 540 millió forintot nyert a beruházáshoz. A kormánybiztos szerint a gyors döntést pozitívan befolyásolta, hogy kiváló előkészítő munkát végzett a helyi önkormányzat, mely előzetesen közel 40 millió forintot költött az alap és a kibővített tervek elkészítésére, ingatlanvásárlásra, valamint állagmegóvó munkára.
– A kapuváriak régi álma, hogy helyben gondoskodjunk azokról az idősekről, akiket a családjuk nem tud ellátni a nap huszonnégy órájában. Ezért volt fontos számunkra a bentlakásos otthon projektjének az előkészítése. Első ütemben megvásároltuk a volt házhelyi iskola épületét, aztán a mellette lévő, valamint a templom másik oldalán található telket is – ismertette a körülményeket a város vezetője.
Kiegészítésként elhangzott: A 2015/2016-os évben megkezdődött a tervezés, de azóta jócskán elszaladtak az építőipari árak, ezért hamar kiderült, hogy a beruházást lehetetlen véghezvinni csak önerőből.
Hámori György abban reménykedik, hogy első körben jövő év végéig elkészülhet a húsz fő ellátására alkalmas objektum. A városvezetés úgy gondolja, hogy a mostani állami támogatáshoz hasonló összegre lesz szükség az idősotthon komplex szolgáltatásainak elindításához, mert olyan negyven fő gondozására alkalmas önfenntartó intézményt szeretnének működtetni, mely jövedelmezőségéből kifolyólag a későbbiekben sem szorul rá a város támogatására.
Honnan teremtené elő Kapuvár a folytatáshoz szükséges hiányzó pénzt? A házhelyiek ünnepségén is elhangzott, hogy a Magyar Falu Program mintájára 2021-ben elindulhat a kisvárosi életkörülmények javítását célzó támogatási projekt, melyben remélhetőleg megtalálják az idősotthon fejlesztési profiljához illő további pályázati lehetőséget.
– Végezetül ismételten szeretném megköszönni Gyopáros Alpár képviselő úr munkáját. Közös munkánk eredményeként sikerült megszerezni az induláshoz szükséges forrást – mondta Hámori György.

Beküldés dátuma: 2019. 08. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés