Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvár hosszú távra tervezi jövőjét

Cseh nagyköveti vizit Kapuváron:

– Nagy szeretettel köszöntjük a nagykövet asszonyt Kapuváron. Hamarosan átmennénk a kórházunkba, ahol megmutatnánk azt a különleges gyógyászati eljárást, amely se Magyarországon, se máshol Európában nincs – invitálta exkluzív vendégét Németh Csóka Gábor az érbetegek kezelésére kialakított, 115 ágyas részlegbe. Helena Bambasová meglepve hallgatta dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos tájékoztatóját, amely szerint akkora az érdeklődés a szénsavhóval történő eljárás iránt, hogy kb. 700 - 800 előjegyzett beteggel számolnak, ezért a jelentkezőknek 9 - 10 hónapos várakozási időre kell számítaniuk.
Mivel Kapuvár kistérségi központ, ezért ha fejlesztésről van szó, az mindig a Rábaközre vonatkozik. Gyakran nekiszegezik azt a kérdést, hogy mikor jönnek a befektetők – mutatott rá a problémára Hámori György, aki szerint a  a kapcsolatok hozadékát nem így kell mérni. Sokszor a jó példák átvétele és azok napi munkába való beültetése ennél is többet számít. – Lehet, hogy a találkozók nem hoznak kézzel fogható eredményt, de hogy hosszú távon megéri, abban is biztos vagyok – mondta Kapuvár vezetője.
A Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete az egészségügyi komplexum megtekintése után a polgármesteri hivatalban élvezhette a kapuváriak vendégszeretetét. – A 2006-ban felállt képviselő-testület jelképesen is tágra nyitotta a város kapuit. Az elmúlt években tizenegy ország, tizenegy városával alakítottunk ki nagyon jó kapcsolatot, és reméljük, hogy egy cseh település is ebbe a körbe fog tartozni – mondta Hámori György polgármester. Helena Bambasová válaszul leszögezte: viszonylag rövid ideje, fél éve kezdte meg működését Magyarországon, ezért csak most kezdi felfedezni hazánkat. Az első régió, ahol alaposabban körülnézett, Győr-Moson-Sopron megye, melyet iparilag fejlett, gazdag térségnek ismert meg.

Ausztriai magyar nagykövet látogatása:

Az Ausztriával több sikeres uniós pályázatot kivitelező Kapuvár baráti találkozóra hívta Szalay–Bobrovniczky Vince nagykövetet. A bécsi hivatalt nemrég elfoglaló diplomatának feltett szándéka, hogy tevékeny részt vállaljon a határ menti kapcsolatok megerősítésében, ezért már több hazai városban tett hivatalos látogatást. Szerinte Kapuvár kiváló pozíciókat hozott létre a külföldi vendégek fogadására, ezért arra törekszik, hogy minél szélesebb körben reklámozza az egyedi adottságokkal rendelkező régiót. A folytatásról elmondta: idén őszre tervezik azt a fórumot, amelyen magyar–osztrák határ menti térségek vezetői  értekeznek egymással. Őexcellenciája miután megtekintette a perifériás érbetegség gyógyítására szolgáló kapuvári egészségügyi intézményt, a polgármesteri hivatal tanácstermében bejelentette: népszerűsíteni fogja a látottakat a bécsi magyar nagykövetségen. A Flóra Termálfürdő szintén elnyerte a tetszését, ezért kilátásba helyezte, hogy meghívják az ittenieket egy bécsi idegenforgalmi bemutatóra. A nemrég a Hanság-főcsatornán átadott, Báró Berg Gusztávra keresztelt kerékpáros-gyalogos híd szintén szép példája a két ország közötti együttműködésnek. – Köszönöm a kiemelten szívélyes fogadtatást, nagyon szép napot töltöttünk itt, amely élmény volt – hangzott a sajtótájékoztatón.

 

Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés