Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvár idén sem élte fel tartalékait

Kapuvár célirányos marketing tevékenységével megalapozta idegenforgalmának fellendítését, már csak a tőkeerős cégeket kell meggyőzni arról, hogy ez nekik mennyire előnyös befektetés. Hámori György szerint a folyamat eleljén járnak, de nem lehetetlen a pozitív kicsengés.

A kapuvári önkormányzat utolsó előtti ülését értékelte nemrég Hámori György. A polgármester a november végi tanácskozás legfontosabb napirendi pontjának nevezte az idei költségvetés harmadik negyedévi teljesítéséről szóló beszámolót.
Az eddig rendelkezésre álló számadatok birtokában ki lehet jelenteni: Stabil és megalapozott gazdálkodáson nyugvó évet zár Kapuvár, így a városnak pénzügyi tartalékait sem kellett mozgósítania.
– Adóbevételeink is szépen alakultak és majdnem minden adónemben túlléptük terveinket. Különösen örvendetes az idegenforgalmat érintő bevételek alakulása – mondta Hámori György, hozzátéve: Az évekkel ezelőtt megkezdett munka lassan beérik, ezért ha lassan is, de a turizmus egyre több bevételt eredményez. Kapuvár fürdőjét és szálláshelyeinek nagy részét főleg cseh, szlovák és lengyel turisták látogatják, köszönhetően az évekkel korábban kezdeményezett marketing tevékenységnek. A város megtette a szükséges lépéseket szálláshelyeinek további bővítésére, de a látványos fejlődéshez még több pályázati forrásra lesz szükség, mert az önerő önmagában kevés.
– Amíg a város stabilan tartja a gazdálkodását – nem kell folyószámla hitelhez folyamodnunk és van tartalékunk –, fel sem merül bennünk a lakosság plusz adóztatása – fogalmazott a település vezetője. Hámori György szerette volna eloszlatni a kommunális adóval kapcsolatos tévhitet: A pénzből nyilván futja az intézmények fenntartására, a közvilágítás fejlesztésére is, de ez a fajta közteher nem arra való, hogy az egyének igényeit teljesítsük, hanem a város általános feladatait finanszírozzuk belőle. Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy az adókat a város építésére és működtetésére fordítja az önkormányzat.

A kapuvári önkormányzat 350 millió forinttal megemelte a költségvetés főösszegét, amire a két nagy beruházás, a Széchenyi iskola felújítása és a belvárosi kerékpárutak fejlesztése miatt volt szükség. A polgármester utóbbival kapcsolatban megjegyezte: a plusz jelzőlámpákat nem kedvtelésből, hanem a szigorú előírások miatt helyezték el. A lámpák működését a próbaüzem letelte után fogják a szakemberek véglegesíteni.

Beküldés dátuma: 2015. 12. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play