Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvár női kézilabdásai előtt is ott áll a lehetőség, hogy egyszer érmet nyerjenek

Ivánkovics József és a kézilabda jó ideje “összenőttek”, hiszen már hetedik-nyolcadik osztályos korában játszott Csóka Antal és Varga Jenő tanárok irányításával, de egy ideig profiként űzte ezt a sportot. Középiskolás korában az ETO serdülő és ifi csapatát erősítette, a Bercsényi-iskola testnevelő tagozatán szintén profi körülmények között napi többször is edzettek. Az eredmények önmagukért beszéltek, hiszen több országos bajnoki címet szereztek a fiúk.
Jó tíz esztendeje annak, hogy Ivánkovics József a Győrben töltött évek után visszakerült Kapuvárra, ahol jelenleg amatőrként tartják számon. A ‘98-99-es szezonban játékosként vett részt a mérkőzéseken, öt évvel ezelőtt pedig felkérték az edző feladatok ellátására. Nem sokkal ezután Németh Eszterrel karöltve női kézilabdacsapat szervezésébe kezdtek. A tréner szerint itt is megmutatkoznak már az eredmények. A Kapuvári Sportegyesület berkein belül 15 - 15 fővel működő női és férfi kézilabda szakág tagjai a következő osztályokban szerepelnek: Mivel a hölgyek nemrég kezdték, egyelőre a legalacsonyabb, NB-II-es szinten versenyeznek, az erősebb nem képviselői pedig az NB-III-ban játszanak, ami regionális szintű bajnokságnak felel meg. Az edző lát lehetőséget a női játékosok további fejlődésére Kapuváron és környékén, valamint úgy véli, hogy az eddigieknél jóval több figyelmet kellene fordítani a fiúk utánpótlására. - Sajnos, az általános és középiskolákból nem kerülnek ki olyan szinten felkészített játékosok, akiket könnyen be lehetne illeszteni a felnőtt csapatba - jegyezte meg Ivánkovics József.
Riportalanyunk az előbbiekhez kapcsolódóan jelezte, hogy tavasztól kora őszig a KSE bitumenes pályáján gyakorolnak, ami viszont annyira balesetveszélyes, hogy komolyabb sérüléseket is okozhat. Az őszi-téli szezonban csak a terem jöhet szóba. Mivel a kapuvári gimnáziumban csupán egy-egy órára kaptak volna időpontot, és egyébként is drága a bérleti díj, a játékosok Veszkényben találtak olyan helyiséget, amely árban is jobban megfelel. Az önkormányzat által nyújtott támogatás mindössze arra elég, hogy a csapatok részt vegyenek a bajnokságokon, valamint finanszírozzák a járulékos költségeket. Aki szereti a kézilabdát, az kénytelen maga megvenni a felszereléseit, de nem az minősíti a játékost, hogy mi van rajta, hanem hogy áll hozzá ehhez a sporthoz - hangsúlyozta Ivánkovics József. A lányok és a fiúk felkészítése egy időben zajlik, így összetartó társaság alakult ki. - Nyitottak vagyunk, és várjuk a kézilabdázni vágyó fiatalokat - tette hozzá az edző, aki  nem akart nagy ígéretet tenni, de bízik a női játékosok fejlődésében.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés