Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvár szocialista képviselője szerint náluk mindenkivel szót lehet érteni

A szárföldi származású Gábor Tamás József 1998 és 2006 között képviselte Kapuvár lakosságát, majd 2010-től ismét az önkormányzat tagja lett az MSZP színeiben. Mivel közeli rokonai már nem élnek a Csornától és Kapuvártól 10 kilométerre fekvő községben, manapság inkább csak nagyszülei sírját látogatja.
Az interjúalany általános iskoláját Veszkényben fejezte be, a középfokú tanulmányait viszont már a kapuvári gimnáziumban kezdte meg, így 1963 óta kapuvárinak vallhatja magát. A mosonmagyaróvári egyetemen szerzett diplomájával a szövetkezetnél helyezkedett el. A több mint harminc év alatt a ranglétra valamennyi fokát végigjárva a telepvezetői beosztástól  az utóbbi öt évben eljutott az elnöki pozícióig.
A harmadik ciklusát töltő képviselő annak örül a legjobban, hogy Kapuváron a városigazgatás nem pártpolitikát jelent, legfeljebb annyiban, hogy a település érdekében mindenki kamatoztathatja korábbi diplomáciai kapcsolatait. Békés viták korábban is zajlottak a testületben, ez velejárója a képviselői munkának. - Aminek még nagyon örülök, hogy elindult Kapuvár útjainak a felújítása, ami kisebb-nagyobb visszafogottsággal azóta is folytatódik, és remélem, hogy belátható időn belül ez be is fog fejeződni - fogalmazott a városatya. A képviselő a csendes, nyugodt kisváros helyett jobban szeretne nyüzsgő, fejlődő települést látni. Gábor Tamás József elismerte, hogy  sikeresen pályáztak az elmúlt négy esztendőben, ezért milliárdos nagyságrendben érkezett a támogatás Kapuvárra.
Gábor Tamás József hasznosnak tartja az egészségügyben történt beruházásokat, de aggódik az ipartelepi út felújítása miatt, mert szerinte a zsákutca nem biztos, hogy megőrzi mostani állagát a 85-ösre való csatlakoztatásáig. Fontos, hogy a pályázatokra fordított önrészt senki ne érezze kidobott pénznek - hangsúlyozta a képviselő, aki üdvözli a következő öt évre tervezett gazdasági- és humánprogramban szereplő bel-, illetve csapadékvízre szánt nagyobb kiadást. A szikkasztó árkok csak átmeneti megoldást kínálnak, de nekik a csapadékosabb időjárásra is fel kell készülniük, hiszen a víz önmagától nem folyik el mindenhonnan.
Gábor Tamás József a képviselő-testület tagjait jól ismeri, hiszen volt, akivel több cikluson át is együtt dolgozott. - Mindenkivel szót lehet érteni, és annak nagyon örülök, hogy kulturált mederben zajlanak az ülések, ami lehetővé teszi a konstruktív munkát. Én nem ellenzéki kívánok lenni, hanem Kapuvár fejlődését elősegíteni azzal, amihez értek, amiben gyakorlatom van. Gábor Tamás József megfontoltan nyilatkozott, amikor arról beszélt, hogy nem kíván előre véleményt alkotni jelenleg betöltött önkormányzati szerepéről és annak megítéléséről, hiszen a négyéves ciklusnak még nagyon az elején tartanak. A korábbi években csupa jó tapasztalatokat szerzett, mert képviselő társai mindig figyelemmel voltak észrevételeire, ezért reméli, hogy most sem lesz ez másként. Ha meg tudják őrizni azt a kezdeti jó légkört, amelyben elindult a testületi munka, akkor Kapuvár szinte biztos, hogy sikerre lesz ítélve.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés