Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvár turisztikai központi szerepre törekszik

Kapuvár évek óta részt vesz azokon a különböző rendezvényeken, melyek jó alkalmat teremtenek a város és a térség adottságainak bemutatására. Az idei esztendőben különleges apropója is van a Hanság fővárosának arra, hogy felhívja magára a nagyközönség figyelmét: befejezéséhez közeledik az osztrák partnerrel közösen indított, a turizmus fellendítését szolgáló kerékpáros út bővítése és korszerűsítése. Hámori György arról beszélt, hogy a kapuvári standnál fogadták a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségének tagjait, hogy a Rábaközbe invitálják a belföldi és a külföldről érkező biciklistákat.

Minél szélesebb körben terjedjen a „Rábaköz-tudat” – vallja a szakember. A Rábaköz fejlődésének előmozdítása érdekében alakult LEADER-szervezet nagy hangsúlyt helyez a turizmusra, ezért összefogtak az érintett területen dolgozó szolgáltatók, hogy még hatékonyabb legyen a munkájuk. Horváth Árpád Mihály, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetének vezetője szerint ennek a kiváló kapcsolatnak köszönhető az Utazás kiállításon való színvonalas bemutató. A korábbi években szerzett tapasztalataikra hivatkozva idén is szívesen eljöttek azok a magánszemélyek, civil szervezetek, önkormányzatok és vállalkozók, akik az ezt megelőző kiállításokon részt vettek. A Hungexpo területén megrendezett programsorozat szakmai napján a kapuváriak szemügyre vették a turisztikai szegmens legjelentősebb képviselőit. A LEADER-csoport vezetője szerint a Rábaköz nem marad le az ország többi tájegységétől, és lassan beérik a felkészülésre fordított idő és energia.
Molnár Sándor, Vásárosfalu polgármestere szintén ott volt az Utazás kiállításon. Szerinte az országnak szinte nincs olyan térsége, amelyben ne lennének olyan rejtett értékek, amiket fel kellene éleszteni. A Rábaköz nagyon jól feltalálta magát, mert Csorna és Kapuvár a LEADER-szervezet jóvoltából közösen lépett fel a kiállítási pavilonsoron. Igaz, Kapuvár sokkal hamarabb felismerte a külföldieket is vonzó program jelentőségét, de ezentúl remélhetőleg Csorna is jelen lesz a fővárosi vásárközpontban –
Beküldés dátuma: 2013. 03. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés