A hazulról vitt húsos kolbásszal, szalonnával és sonkával lakott jól első este a Rómába utazó kapuvári küldöttség, melynek tagjaira fontos feladat várt: saját főztjükkel kínálták a rászoruló embereket.
Ismét Rómában jártak és megvendégelték az ottani rászorulókat a kapuvári ÍzvadÁszok idén januárban. A közel tizenkét órás út után a csapat Hámori György polgármester vezetésével érkezett Olaszországba, ahol a már megszokott helyen, a Szent István Házban pihentek meg és pakolták ki az eszközökkel és nyersanyagokkal bőven megrakott járművet.
A kapuvári küldöttség tagja kezdetektől fogva Magyarné Pócza Katalin, Magyar Rebeka, Magyar László és Csikai Ferenc, s idén is velük utazott Császár Antal, valamint Kiss M. Vencel. A kapuvári delegáció tagjai a szabadidős programokat saját költségükön finanszírozták. Első nap meglátogatták a pápák nyári rezidenciáját. Következő alkalommal felmentek a Szent Péter-bazilika kupolájába, ahonnét lenyűgöző látvány fogadta a lépcsőzésben megfáradt turistákat. Szintén felejthetetlen élményt nyújtott a Szent Pál-bazilika, a Colosseum, a Trevi-kút és a látogatók másik kedvenc helye, a Spanyol lépcső. A hazai küldöttség második szabad napja sem telt céltalanul, mert böllérmáj-esttel lepték meg római ismerőseiket, akik végre megkóstolhatták a hamisítatlan kapuvári ételt.
A jótékonysági főzésre ezt követően, vízkereszt napján került sor. A kapuváriak nem bíztak semmit a véletlenre, ezért az otthonról hozott, saját alapanyagot felhasználva, délután öt órára elkészítették a 600 adag pincepörköltet. A magyaros ennivalónak hamar híre ment, így hosszas sor alakult ki az asztaloknál.
– Nem okoztunk csalódást azoknak, akik megkóstolták az ételünket, így mind a 600 adag elfogyott. De még vittünk magunkkal közel 1500 darab szaloncukrot, továbbá Túró Rudit – fogalmazott Magyar László. Az ÍzvadÁszok vezetője elmondta, hogy Rómában erdélyi magyarokkal is találkoztak, akik boldogan köszönték meg az ételt.
Magyar László szerint a római utazás rég túlmutat a jótékony akció keretein, hiszen gasztronómiai szerepvállalásuk révén sok helyütt megismerték Kapuvár nevét, és számítanak a segítségükre, ami óriási felelősséggel is jár.
– A magyarok jószívűek és adakozóak. Köszönöm mindenkinek, aki segített bennünket a munkában és bármi módon hozzájárult ahhoz, hogy kijutottunk Rómába – mondta Magyar László.
Orbán József évtizedeken keresztül tökéletesítette a velős-hagymás sertésmáj receptjét. A kapuvári vendéglős addig-addig fejlesztette a helyiek kedvenc ételét, míg az bevonult Kapuvár gasztrotörténelmébe.
A Rábaközi Médiacentrum Múzeumi Percek című műsorában Balázs Tibor legutóbb a Csornai Múzeum egyik különleges relikviáját, az 1848-ból származó Sopron vármegyei nemzetőr csákót mutatta be.
Le a kalappal a gyerekek és felkészítőik előtt! A Beledi Általános Iskola színjátszói profi előadást mutattak be a Soproni Petőfi Színház színpadán.
Böcskör Zsolt szerint jól sikerült a KSE felnőtt focistáinak téli felkészülése, melynek eredményeit majd a bajnokság során kamatoztathatják.
Orbán József évtizedeken keresztül tökéletesítette a velős-hagymás sertésmáj receptjét. A kapuvári vendéglős addig-addig fejlesztette a helyiek kedvenc ételét, míg az bevonult Kapuvár gasztrotörténelmébe.
Családi János abban bízik, hogy a CSSE felnőtt csapatának kezdeti lendülete a tavaszi bajnokság végéig megmarad.