Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuvári másodkapitánnyal nyert a női horgászválogatott

A magyar női horgászválogatott öt napon át tréningezett, hogy megismerje Dél-Afrikában az európaitól lényegesen eltérő körülményeket. Szákovics Imrére, a csapat másodkapitányára sokrétű feladat várt a világversenyen.

2019 februárjában aranyérmet szerzett a női horgászválogatott Dél-Afrikában zajló 26. Női Horgász Világbajnokságon. A kapuvári Szákovics Imre, mint többszörös országos egyéni, valamint magyar és Európa- bajnok, a horgász világbajnok csapat tagja kísérőként vett részt a rangos megmérettetésen. Magyarországot az édesvízi részleg képviselte a világversenyen. Az országos horgász szövetség négy csapatot küldött: a pontyfogókat, a pergetőket, valamint a női és feeder válogatottat.
A versenyhorgászok sokszor furgonnyi felszereléssel érkeznek a helyszínekre, ezért komoly felkészítést igényelt a csapat utaztatása. A magyarokat szállító gép egy héttel a verseny előtt landolt a hosszú, viszontagságos, költséges, tízezer kilométeres repülőutat követően. A magyar női válogatott másodkapitánya elmondta, hogy Dél-Afrika kellemes csalódás volt számukra.
A horgászatban előny, ha minél érettebb valaki, mert több tapasztalattal rendelkezik. A magyar női válogatott életkora meglehetősen széles spektrumot fogott át, mert a huszonévesektől kezdve a közel ötven esztendősig jelen voltak a versenyen. A halösszetétel szektoronként változott, ezért ennek megfelelően választották meg a taktikát az erős horgásznemzetekkel szemben. Szákovics Imre a verseny napján a többiekkel együtt korán kelt, hogy részt vegyen az etetőanyag elkészítésében és a csalik összerakásában. Az egy-két órás előkészület után segített az edzéseken, és tanácsokkal látta el a női válogatott tagjait, miközben megfigyelte a többi ország csapatának versenyzési szokásait.
– A legfontosabb az volt, hogy segítsük a lányokat, mind fizikailag, mind szellemileg. Tudásunkat összeadva alakítottunk ki olyan taktikát, amely a versenyen működhetett. Nagyon jól horgásztak a lányok, és személy szerint is nagyon büszke vagyok rájuk – fogalmazott Szákovics Imre.

Beküldés dátuma: 2019. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés