Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvárnak mindig fontos volt a küzdősportok támogatása

A kapuvári karatékák a magas színvonalú munkának köszönhetően az országos rangsor előkelő, negyedik helyét szerezték meg
2013-ban. A Castrum SC berkein belül évek óta kb. hatvan sportoló küzd a jó helyezésekért.

A Castrum SC karate szakosztálya az elmúlt évben is részt vett a Magyar Kyokushin Karate Szövetség által meghirdetett összes versenyen, illetve a nemzetközi mezőnnyel is megmérkőztek. Az iskolák és az egyesületek egyformán érdekeltek a diákolimpiai sorozaton való részvételben, hisz  a versenyzők hírnevet és dicsőséget szereznek az intézményeknek. Mindemellett az összes országos utánpótlás, illetve felnőtt magyar bajnokságra beneveztek. Dr. Szalai László elmondta a két Európa-bajnoki viadal eredményét is: A romániai ifi EB-n a vitnyédi Németh Veronika arany érmet szerzett, a svájci felnőtt, illetve junior korcsoportú EB-n Fábián Márk szereplése sajnos nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerették volna. Az őszi sorozat jelentős mérkőzése volt a Zágráb mellett megrendezett bajnokság, melyen Molnár Imre első helyezett lett a 70 kg-osok kategóriájában. A karate edző szerint a siker kulcsa az alapos felkészülés, s emiatt a fiataloknak a versenyen „már csak” meg kell mutatniuk, hogy mire képesek.
– Az önkormányzat mindig a szívén viselte az egyesület sorsát, és a lehetőségekhez képest kiemelten támogatnak minket – hangzott az interjúban. Az egyesület egykori elnöke, Hámori György belsős emberként ismerte tevékenységüket, és ha rá-rá figyel, most is fel tudja mérni a minőségi munkát. Dr. Szalai László megjegyezte: Rengeteg plusz dolgot ad a sport, és az csak kifogás, hogy valakinek nincs rá ideje.
Dr. Szalai László nemrég átadta a stafétabotot Pantelics Péternek. Innentől a Castrum új elnökére hárulnak azok a feladatok is, amelyeket eddig közösen láttak el. A tisztújító közgyűlés által javasolt agilis vezető nem kapaszkodott két kézzel az elnöki pozícióhoz, de ha már megkapta a bizalmat, igyekszik megfelelni a többség elvárásának.
A harminc éve együtt küzdő sporttársak nagy „dobásra” készülnek: a Castrum SC  karatékái nemsokára birtokba veszi saját, 50 m2-es edzőtermüket. Televíziónk meghívást kapott a szerény ünnepségre.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play