Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuváron a kisebb méretű pályát tartják reálisnak

Kapuváron sosem volt kérdés, hogy megpályázzák-e a műfüves pályára kiírt projektet – nyilatkozta Hámori György. A Kapuvári Sportegyesület az önkormányzat százszázalékos tulajdonában van, és a város eddig is megtett mindent annak érdekében, hogy a sportolók megfelelő körülmények között edzhessenek – tette hozzá a polgármester. Kérdésként legfeljebb az merült fel, hogy mekkora méretű pályára adják be az igényüket.

Két érv is amellett szólt, hogy a szolidabb méretű területen próbálják kialakítani a műfüves burkolatot.
– Mivel nagyon behatárolt az a terület, amellyel mi rendelkezünk, a 20 x 40 méteres pálya mellett döntöttünk – mondta el véleményét a város vezetője, de a helyi adottságokon túl azt is figyelembe vették, hogy a labdarúgók téli alapozó felkészülésében szeretnének segíteni a  sportolásra alkalmasabb körülményekkel. A KSE telepét ráadásul nemcsak a felnőttek, hanem az iskolások is használják, valamint az önként szerveződő baráti társaságok, akik örömmel használatba vennék télen is a területet.

– Mi minden egyes projekttel kapcsolatban optimistán állunk a kérdéshez, és arra készülünk, hogy megnyerjük a pályázatot – hangzott az interjúban.
A feltételekről természetesen nem feledkeztek meg, vagyis komoly összeggel kell hozzájárulni a pálya megépítéséhez. Ha netán mégsem nyernek, az “szomorúsággal tölti el őket”, de keresik a további lehetőségeket. A város és a sportegyesület nagyon okos döntést hozott, amikor a kisebb, kézilabda méretű pálya mellett döntött, hiszen gondolni kell a későbbi karbantartásra is, mely nem mindegy, hogy mennyibe kerül. Amennyiben a projekt kedvező elbírálásban részesül, az MLSZ országos pályaépítési programjához csatlakozva kis méretű pálya kerül megépítésre – ezt már Varga András, a KSE elnökhelyettese mondta. A gumigranulátummal ellátott felület oldalán és a kapuk mögött labdafogóhálót helyeznek el. A világítás lehetővé teszi az esti sportesemények szervezését is. A 33 millió forintba kerülő beruházásból a város 10,4 milliós önrészt vállal. A műfüves pálya területére – a magyar állam javára – a beruházás 70 százaléka erejéig jelzálog kerül bejegyzésre. Az önrész 15 éves bérleti szerződést jelent.  Hogy a lejárat után mi lesz a pálya sorsa, azt az érintettek közösen döntik el – tudtuk meg Varga Andrástól. Hozzátette: a pályázati adatlapon két olyan szervezetet tüntettek fel, akikkel együtt kívánnak működni. A beledi és a mihályi sportegyesületen kívül közreműködő partnerként jelölték meg a Kapuvár Térségi Általános Iskolát, valamint a Kapuvári SE Baráti Körét, akik az amatőr kispályás városi labdarúgó bajnokság szervezői feladatait is ellátják. A támogatói szerződés egyik feltétele, hogy a város tegye lehetővé az intézmények számára a pálya használatát (a kihasználtság 20 százalékáig).

Mivel az önkormányzat vállalta az önrész befizetését, Kapuváron nem kérnek pénzt a lakosságtól.
A pálya gondozását és a sportesemények ellenőrzését a sportegyesület látja el. Megfelelő odafigyeléssel és szakszerű ápolással tovább bírja a terület, ezért időben ki fogják cserélni az elhasználódott gumigranulátumokat.  Az intézmények  ingyen, a civil szervezetek pedig kedvezményesen használhatják a pályát, ezért jó szolgálatot tesz a közösségek összetartásában. “Külsősök” bérleti díj ellenében vehetik igénybe a placcot. Az elnökhelyettes a műfüves pálya megépítését olyan újabb lépésnek tekinti, amely hozzájárul a KSE területének valódi sportcentrummá alakulásához.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés