Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kapuváron kétszer annyi vendégéjszaka, mint tavaly

A vendégéjszakák száma az előző évhez képest megduplázódott, az az elöttihez viszonyítva pedig meghétszereződött a Kapukomnál. Németh D. László, a Hany Istók Kerékpáros Centrum üzemeltetését is ellátó városi tulajdonú kft. vezetője Kapuvár vendégforgalmának fejlődéséről is beszélt televíziónknak.

A szerteágazó tevékenységet folytató vállalat életében az elmúlt években nagyon sok változás történt. A kezdeti 5 millió forintról négy év alatt 100 millió feletti árbevételt elérő cég úttörőnek számít a régióban.
A kerékpáros centrumban egyelőre 7 szobában 18 vendéget tudnak egy időben fogadni. Hogy az ennél nagyobb létszámú visszatérő csoportokat el tudják szállásolni, a szomszédos termálfürdővel és panzióval alakítottak ki jó együttműködést. A szálláshely-bővítés tervei készen vannak, ezért a Kapukom és a város csak arra vár, hogy megjelenjenek a megfelelő pályázatok.
A kerékpáros centrum szolgáltatásainak köre hónapról hónapra bővül: nyáron sörteraszt nyitottak, októbertől eredeti cseh söröket csapolnak, már menü is van, így ebéd- és vacsoraidőben folyamatosan érkeznek a vendégek, csoportok, a konferencia-terem is kihasznált. –Elnyert pályázatunknak köszönhetően még októberben megvásároljuk és várhatóan Karácsony előtt beüzemeljük új jakuzzinkat és a finn szaunánkat, amit természetesen nem csak szállóvendégeink, hanem a kapuváriak is használhatnak – tette hozzá az ügyvezető.
Az épület mögötti több hektáros ősfás ligetet a Kapukom emberei tavasszal rendbe tették, ezzel a város egy remek piknikparkot nyert, ami egyre jobban vonzza a szabadtéri rendezvények híveit. Nyitányként itt volt a városi majális, majd az országos kutyakiállítás. Osztálytalálkozók sora váltotta egymást jó hangulatú bográcsozások közepette.
A cég jövőbeli terveiről szólva az ügyvezető azt hangsúlyozta, hogy a Kapukom eddig és ezután is egy rugalmasan működő, az elvárásokhoz és igényekhez folyamatosan alkalmazkodó, folyamatos változásban lévő cég marad. Ahogy Németh D. László mondta, az elmúlt években volt olyan, hogy egy esztendő alatt 17 önkormányzati döntés született a vállalatot érintő ügyekben.
– A kezdetektől arra törekszünk, hogy cégünk működése transzparens legyen. Beszámolóink ezért minden esetben talán az elvártnál is részletesebbek. Az önkormányzati képviselők ezeket az anyagokat minden esetben megkapják, tehát naprakész információkkal rendelkeznek a városi tulajdonú kft. tevékenységéről.
Az ügyvezető a jövő legfontosabb feladatának nevezte, hogy meglévő közfeladataik takarékos és jó minőségű ellátásán túl nagyobb szerepet vállaljanak a város gazdaságának növekedésében. Lévén, hogy a város ipari parkjának adminisztratív teendőit is a vállalat végzi teljes körű segítséget, támogatást szeretnének nyújtani a jövőben (akár a város más pontjából érkező) mikro-, kis- és középvállalkozásoknak is fejlesztéseik, leendő pályázati projektjeik lebonyolításában.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés