Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvárra látogatott a német küldöttség

Bad Liebenzell polgármestere nemrég járt először Magyarországon, így a kapuváriakkal is csak néhány napja ismerkedett meg. A németországi település polgármestere várakozva tekintett magyarországi élményei elé.

– Régi kapcsolatunk megőrzése és megerősítése érdekében érkezett Kapuvárra Bad Liebenzell polgármestere. Dietmar Fischer és kísérete kétnapos látogatáson vettek részt – mondta televíziónknak Najdek Lászlóné. Kapuvár nemrég megválasztott képviselője nagyon örül annak, hogy első közéleti megbízatása épp a munkahelyéhez irányította, ugyanis abban a kintüntetésben részesült, hogy ő kísérhette a német küldöttséget a Proverthába. A vendégek délután megtekintették a Lumniczer Sándor Kórházat, ahonnét Tóth Imrével átsétáltak a Rábaközi Múzeumba. A külföldi delegációt másnap Budai Imre alpolgármester navigálta Fertődre és környékére.
Dietmar Fischer 2014 januárja óta vezeti a Fekete–erdő északi bejáratánál lévő 9500 fős települést. A szabadstranddal és termálvízzel rendelkező fürdővárosban jól kiépített gyalog- és kerékpárutak taláhatók. Az önkormányzat nagy hangsúlyt helyez a gyógyturizmusra, így ez a fő profiljuk. Dietmar Fischer több lehetőséget lát a Bad Liebenzall és Kapuvár közötti együttműködésre. Ilyen például az ifjúsági cserekapcsolatok továbbfejlesztése. Ezen a téren már megtették a kezdeti lépéseket, mert a nyár folyamán nemzetközi találkozón vettek részt a német és magyar diákok. A kapuvári termálfürdő szintén érdekli a külföldi partnert, aki további együttműködési lehetőséget lát a kultúra, valamint a gazdaság területén; utóbbit akár járási szintre kiterjesztve.
Bad Liebenzall polgármestere szerint az lenne az ideális, ha legalább évente egyszer találkoznának egymással a hazai és a külföldi partnerek. Az első ciklusát betöltő német politikus korábban a magángazdaságban tevékenykedett, s mivel sok lehetőséget lát mostani munkájában, számtalan tervet dédelget.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play