Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Karate "főpróba" a diákolimpiára

A csornai Arany iskola tornatermében lezajlott rendezvényen tizenhárom klub sportolója jelent meg. A szlovákoktól huszonöt karatéka érkezett a délelőttől estig tartó programra. Horváth Tibor szerint a több órás időtartam azért jó, mert a gyakorlás mellett az erőpróbák is beleférnek. Még a harcedzett karatésoknak is kemény próbatétel az egymás után végrehajtott küzdelmek sorozata, de az edző úgy gondolja, hogy a gyerekeknél nem ez a lényeg, hanem a tréningezés. A helyzet az igazi versenyekre emlékeztet, de a nap során nem hirdetnek győztest és kiesőt sem.
A szituáció olyan mint a főpróba, amelyen a résztvevők sok tapasztalatot szerezhetnek.
Aki miközben látja a többieket, maga is elfárad, jobban összekovácsolódik a társasággal. Aki él és mozog, az minden órában beáll az első tíz percre, utána már csak az, aki folytatni akarja. Ha ahhoz tartja kedve, és persze van még ereje, váltott partnerekkel végigdolgozhatja a hatvan percet. Ha a hosszú rendezvény ideje alatt csak a kötelező küzdelmeket teljesítik a karatékák, már akkor is sokat tettek.
A tizenkét órás küzdelemre azok az ifjoncok is beneveznek, akiknek még csak néhány hónapos múlt van a hátuk mögött. Az avatottabb szemek már itt meglátják, hogy ki az ígéretesebb jelölt, de senkinek sem kell aggódnia, mert mindenki megtalálja a felkészültségének megfelelő párját, akivel aztán gyakorolhat – tájékoztatott Horváth Tibor.
Aki részt vett a tizenkét órás rendezvényen, közelebb kerülhetett a karate öt alapelvéhez, amelyek a következők:  jellem, tisztelet, szorgalom, önuralom és akarat. A csornai 16 éves Kovács Eszter és 14 esztendős Kovács Ádám nem sajnálja az időt az esti karateedzésekre. Az 5. kyu fokozatnál tartó sportolók öt, illetve hét éve gyakorolnak. A beledi Kronekker Robertának és Horváth Mátyásnak szintén nem teher a karate. Ők a 7 és 8 kyu megszerzésekor a küzdelmet tartották nehéznek, de legalább a fekete övig szeretnének eljutni. A hétéves Sajgó Patrik a kapuvári szakosztályban erősít. Az elsős kisfiú hetente kétszer vesz részt az edzéseken, amit felnőtt koráig szeretne folytatni.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play