Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Katalin Otthon: a béke szigete

Takácsné dr. Tömő Katalin reménykedve várta az első lakókat, amikor 2002. április 29-én kézbe vehette a jogerős működési engedélyt. A májustól augusztusig tartó első ütemben 34-en költöztek be a 17 db kétágyas szobába. Még ebben az esztendőben megkezdődött a tetőtér beépítése, ahol 9 db egyágyas lakosztályt hoztak létre. Az ide berendezkedők közül négyen már az otthon lakói voltak, de minőségi cserére vágytak. A létszám ekkorra már 43-ra emelkedett. 2005-ben került sor az otthonhoz tartozó családi ház tetőterének a beépítésére, ahol 4 db egyágyas lakosztály és két irodahelyiség kapott helyet.

Mi kell ahhoz, hogy tíz éven át biztonságosan működjön az intézmény? Szeretet és pénz – jegyezte meg az intézményvezető –, de a 47 fő befogadására alkalmas otthon élete nem lenne teljes a hivatali elöljárók, az ellenőrző szervek és a jótevők közreműködése nélkül.  Takácsné dr. Tömő Katalin és családja, valamint az otthon munkatársai az újabb és újabb működési engedélyek beszerzése és a folyamatosan jelentkező igények miatt kissé megfáradva, de örömmel dolgozott a lakók magas színvonalú ellátásáért. Az intézmény technikai színvonalához nagy mértékben hozzájárult az a 7,7 millió forint vissza nem térítendő támogatás, melyet 2002-ben nyertek el a megyei területfejlesztési pályázaton. A szociális vállalkozó ezt követően 7,85 milliót kapott a Széchenyi-terv gazdaságfejlesztési  alapjából.

Takácsné dr. Tömő Katalin szerint néha meg kell állni, mint  például az ilyen ünnepeken, de az átélt eseményekből erőt merítve újra tovább kell haladni. – Az öregség is békés és boldog lehet, ha azzá tesszük – hangzott a köszöntőben –, mert az idősek életében ugyanúgy megvan a szépség, mint fiatalkorban. Az „Ezüst Kor” Idősekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke szólt azokról is, akik társaságot, biztonságot és békét keresve nyolc, vagy akár tíz esztendeje bizakodva költöztek be az otthonba, de a mostani ünnepségen már nem lehettek jelen. Az emlékezés néma pillanataiban rájuk gondoltak. Az alapítónak élete álma valósult meg az idősotthonnal, s hogy milyen lesz a folytatás, már a gyermekin fog múlni.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés