Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Katolikus közösségi házat avattak Beledben

Új vallási intézményt vettek birtokukba a Krisztust követő belediek, akik feladatuknak tekintik Jézussal való találkozást. A templom az első számú hely, ahol a hívek azonosulhatnak igéjével, de a szeretetteljes emberek másutt is tisztelhetik egymást Isten Fiaiként.

A templom több kötöttséget ír elő a híveknek, ahol nem szokás a beszélgetés és a spontán kérdezés – jegyezte meg Havassy Bálint László. A katolikus közösségi ház viszont az emberi találkozás egyéb formájára is lehetőséget kínál.
– Amikor ezt a sok széket behordtuk a házba, jóval többnek tűnt, most pedig látom, hogy mégsem jutott mindenkinek. Arra gondoltam: nem baj, hiszen ez volt a célunk! Olyan sokan legyünk, hogy kicsit össze kelljen bújni, hisz ezt jelenti a közösség szó. Későbbi összejöveteleinkkel a találkozásoknak teremtünk alkalmakat.
Az épületben olyan kötetlen előadásokat terveznek, amelyen a jelenlévők bármikor feltehetik kérdéseiket. A bibliaórát felnőtt továbbképzésnek szánják, amikor a résztvevők elmélyíthetik hitbeli meggyőződésüket. A tervek közt szerepel vallási célzatú filmvetítés és táboroztatás.
A szervezők a katolikus ház múltját, megálmodott célját kisfilmmel szemléltették.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés