Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kelendőek az ikrényi telkek

A faluképet meghatározó látványos változásokban nem bővelkedett a tavalyi esztendő, viszont egyre inkább összetartozónak érzik magukat az emberek.

Ikrényben látványos változás nem történt az elmúlt hónapokban, de mindenki tette a maga dolgát. A polgármesteri hivatal felújítása kisebb volumenű beruházás volt. Többen társadalmi munkával segítették az álmennyezet kialakításánál, az internetes és telefonos vezetékek cseréjét. Az épületet újravakolták, a kerítést pedig felszedték, mely által nyitottabbá vált a terület. Tavaly a frekventált helyeken készültek el a rövidebb járdaszakaszok, és azóta is dolgoznak az újabb huszonegy–néhány építési telkek kialakításán. A majdan létesítendő utcát olyan helyre tervezik, ahol összeköti egymással a régi és az új településrészt. Erre a legideálisabb a Győri úttal párhuzamos terület, de a falu végén is hasonlóban gondolkodnak.
2015-ben ugyan elmaradtak a látványos beruházások, de Németh Tamás annak is örül, hogy aktívabb lett a közösségi élet. – Utóbbi különösen a rendezvényeken érzékelhető – tette hozzá a polgármester. Nagyon sokan voltak a falunapon és a karácsonyi ünnepkör idején, vagy akár a civil kezdeményezésre indított lovas programon is. Az újonnan betelepülőknek elmondják: A közel 1870 lakosú Ikrény nem csupán lakóhelyül szolgál, hanem aki úgy dönt, hogy náluk alapít családot, összetartó közösség tagjaként élhet a településen. A községben korábban is kapósak voltak a telkek, mert a polgármester szerint Ikrény kifejezetten jó hely. Mellette szól Győr és az autópálya közelsége, ugyanakkor a település nyújtotta lehetőségek sem elhanyagolhatóak, mint például a sportcsarnok, a vízisípálya és a horgásztó. Az intézményhálózat – az iskola, az óvoda és az orvosi rendelő – szintén vonzóvá teszi a helységet. Sajnos a helyben tanuló általános iskolások száma csökken, tehát ebből a szempontból nem javít a helyzetükön a szomszédos megyeszékhely. A közeljövőben szeretnék felújítani az óvodát, amitől a nagyobb gyermekek létszámának növekedését is várják.
Németh Tamás megjegyezte: A következő időszak legnagyobb kihívása lesz, hogy kiszolgálják a növekvő igényeket.

Beküldés dátuma: 2016. 02. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play