Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kellő mennyiségű adrenalinnal feltöltve versenyeztek a táncosok

A kapuváriaknak nem újdonság, hogy a Movement Dance School évente több gálát szervez, sőt, tavaly ingyenes sportnapra is várták az érdeklődőket. Az Urban Dance Kupa elnevezésű nemzetközi hip-hop táncversenyt azonban idén első alkalommal tartották meg. Rabi Imre, aki maga is ebben a műfajban otthonos, valami olyan dolgot szeretett volna nyújtani, amelyben eddig nem volt része a közönségnek. A helyi versenyzőknek plusz motivációt jelentett a nagyobb kihívás, ezért örömmel látták vendégül az Ausztriából,  Romániából, Szlovéniából és az USA-ból érkezett elismert táncosokat.  Rabi Imre elmondta: az öttagú zsűriből négyen külföldiek voltak, a New York-i Byron Coxot külön is megemlítette, aki a verseny után ellátta tanácsaival a fellépőket. A Movement Dance School Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a hip-hop világában az urban dance olyan gyűjtőfogalom, amely többféle stílust és lépéstechnikát kapcsol össze. A közel kétszáz versenyző részvételével megtartott eseményen amatőrök és profik egyaránt részt vettek. Az utóbbi csapatok bemutatóját követően párbajon dőlt el a győztes kiléte.
A közhasznú szervezet elnöke hozzátette: rengeteg anyagi és erkölcsi támogatást kaptak a várostól és a helyi vállalkozóktól. A versenyzőktől minimális nevezési díjat kértek, a nézőknek pedig nem kellett fizetni az élményért. A kupasorozatnak idén még lesz folytatása Székesfehérváron és Budapesten, a Movement Dance School pedig jövőre is szeretné, ha a verseny egyik állomása ismét Kapuváron lenne.

‘Semi Anna Borbála és Juronits  Judit a hétfős lánycsapat tagjaként vettek részt a versenyen. Az öt éve táncoló Anna össze tudja egyeztetni hobbiját  a tanulással, de a fertőszentmiklósi Juditnak már kicsit nehezebb, mert ő Ausztriába jár iskolába.  A hazai pályán fellépő Varga Patrik és Pócza Milán szintén több éve táncolnak, és amíg csak lehet, folytatják, mert nagyon élvezik. A fiúk heti kétszer járnak gyakorolni, de a verseny előtt szinte mindennap találkoztak a csapattagokkal, ennek ellenére nem sajnálják az erre áldozott időt.

Beküldés dátuma: 2012. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés