Az eredeti szakmája szerint ápolónő, de a rábacsanaki téesz adminisztrátoraként gyesre menő édesanya gondolt egy merészet, és mivel a faluban még nem működött fagylaltozó, nyitottak egyet. Már az elejétől kezdve nagyon jól ment a vállalkozás, de a család a továbblépésen gondolkodott. Mivel főszereplőnk mindig is szeretett sütni, férje biztatására kitanulta a cukrászmesterséget. Győri Ferencné a kétéves esti iskola elvégzése után megkapta a szakmunkás bizonyítványt, és annyira megtetszett neki a foglalkozás, hogy két év múlva letette a mestervizsgát is. Kezdetben Beledre szállították az édességet, de ahogy teltek-múltak az évek, híre ment a sütödének, és ma már harminc-negyven megrendelőjük is van. - Ugyanazokat a házi jellegű süteményeket készítjük, mint amiket otthon a háziasszonyok, csak nagyobb mennyiségben - mondta a riportalany, akinek a fia is elsajátította a mesterséget, sőt, már maga is állított össze recepteket. A pereckészítés nagyon időigényes, szinte egy teljes napot igénybe vesz, mert csak a tészta előkészítése több órás folyamat - közölte Győriné. A két vagy három emeletes menyasszonyi torta díszítése kreatív tevékenység, ráadásul sokszor kétféle ízben kéri a megrendelő. Száz-száznegyven főre is sütnek házi jellegű finomságokat. Előfordultak olyan különleges, egyedi esetek, amikor mell, söröskancsó vagy rendőrsapka formájú tortára fájt a foga a megrendelőnek. Győri Ferencné hol ezt, hol azt a sütit kívánja meg: francia krémest, dobos szeletet, de mivel valamennyit meg kell kóstolnia, kimondott kedvence nincs.
Győri Attila még javában általános iskolai tanulmányait folytatta, amikor a család belevágott a cukrászkodásba. Akkori fejével gondolkodva ennél sokkal fiúsabb hivatást képzelt el magának, de ahogy óhatatlanul is belecsöppent a szakmába, megkedvelte az édes mesterséget. Attila olyan jó alapokat kapott a soproni vendéglátó-ipari iskolában, hogy otthon könnyűszerrel rábízták a feladatokat, ezenkívül édesanyja az újításokat is elfogadja tőle. Néha azonnal, máskor viszont fénykép alapján áll neki a tortakészítésnek, attól függően, hogy mennyire bonyolult azt összeállítani. A fiatalember nem válogat a sütemények előkészítésében, mindegyikkel szívesen foglalkozik, de ha evésről van szó, akkor elsőként a Sacher-tortáért és a somlói galuskáért nyúl. Hétfő a szárazsütemények napja, kedden a piskóta készül, utána pedig a megrendeléseknek tesznek eleget, a hét végén pedig egyeztetik a következő napok teendőit, és kezdődik minden előről. Győri Attila eltökélt, mert szeretné továbbvinni a családi vállalkozást, és úgy tervezi, hogy legalább évente előrukkol egy-egy új süteménnyel. Tavaly a kockára szeletelt csokiálom volt a specialitása, idén tavasszal pedig valamilyen könnyebb, gyümölcsös összetételű édességgel szeretne kedveskedni a megrendelőknek.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 26.
-
Egyházközségi bál Csornán
Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.
-
Egyházközségi bál Csornán
Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.
-
Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon
A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.
-
Bemutatkozott a csornai Hunyadi mb. igazgatója
Kis város, ahol ráadásul mindig fúj a szél – osztotta meg Pál Melinda Csornára költözése utáni első tapasztalatait a Rábaközi Televízióval.
-
Megszépültek a parkolók és a szervizút a Soproni úton
A csornai önkormányzat folytatja a meglévő, de rossz állapotú parkolók felújítását és lehetőség szerint újakat is terveznek.
-
A reformáció emléknapja - Ihász Beatrix beszélt az évfordulóról
– Jézus Krisztus által olyan Istent ismert meg Luther Márton, aki megváltót küldött az ember számára, hogy ne kelljen a bűnei miatt aggódnia.