Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Képviselői beszámoló a csornai ülésről

"- A nyár folyamán megkezdett járda- és útfelújítások lassan a végéhez közelednek. Szeptember 16-án átadtuk a teljesen felújított Toldi utcát, a hátsó szakaszán pedig elkészült a murvázás. Az önkormányzat annyi utat és járdát tett rendbe, amennyit az anyagi helyzete megengedett.
- Az alkalmat megragadva szeretnék gratulálni a kórház szülészeti osztályán dolgozóknak az “Év Szülészete 2011” elnevezésű internetes szavazáson elért harmadik helyezéshez, illetve a pályázaton nyert 25 millió forintos támogatáshoz, amelyet továbbképzésre fordíthatnak.
- A felkészülési anyagban aggódva olvastam, hogy átmeneti pénzügyi likviditási gondok jelentkeztek a nyár folyamán az önkormányzatnál. A vezetés ennek legfőbb okát abban látja, hogy sajnos nem rendelkezünk jövedelemteremtő befektetéssel. Jó hír, hogy néhány hónappal ezelőtt egy befektető kereste meg Csornát azzal a céllal, hogy szélerőműparkot szeretne létesíteni egyes külterületeken. Képviselői javaslatra úgy döntöttünk, hogy utánanézünk annak, miként kapcsolódhatnánk a projekthez. Ennek az előkészítése most is folyik. Úgy gondoljuk, jó esélyünk van arra, hogy saját szélerőműveket építhessünk, melyből komoly bevételek származhatnak a jövőben.
- A Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesületnek nemrég néhány tagja kicserélődött. Ez munkájukon is látszik, mert rögtön beadtak egy olyan anyagot, amely szerint öt pályázaton szeretnének részt venni. Ha sikerül, akkor különböző rendezvények megtartására kapnának támogatást, illetve marketing eszközök vásárlására is lenne esély.
- Örülök annak, hogy nőtt a gyermeklétszám Kiscsornán, ugyanis, mint tudják, második csoportot kellett indítani az óvodában, mely viszont komoly feladatot ró a kistérségre és Csorna önkormányzatára. Csorna felajánlotta a kistérségnek, hogy a volt határőr laktanyában helyeznék el a fogyatékosok napközi otthonát, de a magas átépítési költségek miatt takarékosabb megoldást kerestünk a Laky D.u. 3. sz. alatt. Az étkeztetést a Szilágyi Erzsébet Kollégium konyháján oldanánk meg, így nem lenne szükség a külön melegítőkonyhára. Az önkormányzat 2,5 millió forintot ajánl a felújításhoz, de ugyanennyit kell a kistérségi társulásnak is hozzátennie.
- Döntés született az önkormányzat jogi képviseletének ellátása ügyében is. Az új jogi szakember -  az eddigihez képest – havi 40 ezer forinttal olcsóbban vállalta el ugyanazt a munkát.
- A közeljövőben a minisztérium külterületi mezőgazdasági utak fejlesztéséhez fog pályázatot kiírni. A feltételeknek szinte csak egyetlen út felel meg Csornán, ez pedig az északi részt Földszigettel összekötő ún. pálmajori út. Ha összejön a pályázat, a földszigetieknek lesz könnyebbség, ugyanis sokkal gyorsabban és komfortosabban el tudják majd érni a várost.
- A következőkben fel szeretném hívni arra a figyelmet, hogy újra indul a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat, mely szeptemberben került fel az internetre.
- Végül, de nem utolsó sorban, zárt ülésen tárgyalt a képviselő-testület a napelem-gyár létesítésére szánt iparterület eladásáról. A felröppent pletykákat cáfolva biztosítom önöket, hogy a befektető elsősorban Csornán szeretne gyárat építeni. A területértékesítés nem hiúsult meg, csak annyira összetett a folyamat, hogy jelenleg az előkészítésnél tartunk."
Beküldés dátuma: 2011. 09. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play