Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Képviselői beszámoló a testületi ülésről

Az ülés elején elfogadta a testület a művelődési központ és könyvtár – 2012 augusztusa és 2013 szeptembere közötti időszakra vonatkozó – szakmai tevékenységéről szóló beszámolóját. A terjedelmes anyag tartalmazta az intézményegységek működését jellemző fontosabb feladatokat, továbbá a tevékenységi körök értékelését, valamint az intézmény gazdálkodását, és az adott időtartamban végrehajtott fejlesztéseket. Ezt követően, de a témához szorosan kapcsolódva elbírálták a Csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói állására kiírt pályázatot, ami szerint Szalayné Galambosi Tímea további öt évig irányíthatja a kulturális intézményt.
A további napirendi pontok között szerepelt az önkormányzat eddigi gazdálkodását (2013. I-III. negyedév) taglaló tájékoztató, valamint a 2014-es évre vonatkozó költségvetési koncepció. Utóbbi a jövő évi büdzsé összeállításához szükséges irányelveket tartalmazza, s ezt a Fidesz-KDNP frakció  több, szerintük fontos javaslattal is kiegészített. Major András képviselő elmondta, hogy konkrétabban mire gondoltak: tervbe vették a  belterületi utak és járdák javítását, a városi vízelvezető rendszer bővítését (főleg a település keleti részén), valamint a hulladékgyűjtő-edények számának növelését. Szorgalmazták továbbá, hogy több tartalékkal rendelkezzen a város az esetleges pályázatok önerejének biztosításához. Szerintük a biztonságos közlekedés és a közbiztonság érdekében több utcában is időszerű lenne a lámpatestek pótlása. A frakció javaslatai között szerepel a játszóterek felújítása, a Vilmos parki tó megtisztítása, továbbá teljes mellszélességgel támogatják a sportbizottság elnökének javaslatáta, amely szerint a városi teremlabdarúgó-bajnokság megrendezésére 400 ezer forintot különítenének el.
Ugyancsak az október végi ülésen fogadta el a képviselő-testület a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásába került Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskolával kötendő vagyonkezelési szerződést, amire az intézmény fenntartói körének változása miatt volt szükség. Döntött a helyhatóság a Bősárkány-Csorna-Farád Szennyvízkezelési Társulás szerződésének módosításáról. A projekt elsősorban a bősárkányi szennyvízelevezető rendszer kiépítését, továbbá a csornai szennyvíztisztító bővítését célozza meg. Az elmúlt időszakban nem megfelelő ütemben haladtak a munkálatok, de remélhetőleg a következő időszakban nagyobb lendületet vesz – tette hozzá Major András. A parkgondozási feladatok ellátásáról szóló beszámolót ugyan elfogadta a képviselő-testület, de a Fidesz-KDNP frakció több javaslatott tett a szerződés műszaki tartalmával kapcsolatban,  a továbbiakban  pedig költségcsökkentést szeretnének elérni, illetve felmerült, hogy a későbbiekben a Vilmos Park Kft. végezhetné a munkát.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés