Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Képviselői és polgármesteri találkozó Beledben

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Major Jenő polgármester bő egyórás megbeszélést folytatott egymással a közelmúltban. Mivel több mint hetven település tartozik a választókerülethez, és a tavalyi választásokat követően képviselő úr kormánybiztosi feladatokat is ellát, nem volt könnyű megfelelő és lehetséges időpontot találni a megbeszélésre.

Beled polgármestere hosszabb idő óta várta az alkalmat, hogy négyszemközti tárgyalást folytathasson Beledben Gyopáros Alpárral. A térség országgyűlési képviselőjének a tavaly tavaszi választások, valamint kormánybiztosi kinevezése óta megsokasodtak a feladatai, de ettől függetlenül igyekszik továbbra is fenntartani az élő kapcsolatot választókörzete vezetőivel, közszereplőivel. Beledben idén tavasszal került sor a találkozóra, melynek részleteiről Major Jenő számolt be televíziónknak.
Gyopáros Alpár látogatása során megtekintette az időközben elkészült TOP-os fejlesztéseket, melyek a pünkösdi fesztivál keretében kerülnek majd ünnepélyes átadásra. Az országgyűlési képviselő a bejáráson szemrevételezte a közös projekt keretében felújított városházát és konyhát. Gyopáros Alpár az ott dolgozóktól megtudta, hogy nagyon elégedettek a munkahelyi körülményekkel. Az óvodai és bölcsődei beruházás ünnepélyes átadójára a tavalyi pünkösdi fesztiválon került sor, és a képviselő legutóbb ezeket az objektumokat is megtekintette. A szintén uniós pályázatból megvalósult piacteret, valamint a szépen rendbe hozott főteret szintén a pünkösdi ünnepségen fogják felavatni.
A megbeszélésen szóba kerültek azok a felújítási tervek is, amelyeket a Magyar Falu Program keretében szeretnének megkezdeni Beledben. A felek egyetértettek abban, hogy mi mindenre lenne érdemes pályázni. Többek között ilyen az egészségház korszerűsítése. A leégett vicai faluházat a közösségi tér fejlesztésére kiírt pályázati pénzből tudnák újjáépíteni. Kapóra jönne a városnak egy olyan belterületi utakra vonatkozó projektkiírás, mellyel a régóta emlegetett Vörösmarty utca hátralévő szakaszát is rendbe tudnák tenni. Orvosi műszer beszerzés is a tervek közt szerepel, illetve az elavult eszközök helyett újabb játékokat szeretnének vásárolni az óvoda udvarára.
A megbeszélésen sor került a Magyar Falu Program lakosságot érintő fejezeteire is. Rendkívül kedvező alternatívát kínál a falusi CSOK program, amelynek segítségével a szerényebb anyagi háttérrel bíró családok is új lehetőséget kapnak lakáshelyzetük megoldására, javítására. Ezenfelül röviden áttekintették a város fejlődését közvetetten, de nem kevésbé befolyásoló gazdasági vállalkozások helyzetét. Örömteli, hogy a meglévő vállalatok jól prosperálnak, és stabil munkahelyeket és talán emelkedő béreket nyújtva az ott dolgozó városlakóknak és környékbelieknek.
Major Jenő reméli, hogy mostantól kicsit gyakrabban találkozhat a térség országgyűlési képviselőjével, akit nagy szeretettel várnak az idei pünkösdi fesztiválra is.

Beküldés dátuma: 2019. 05. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play