Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kérdezzük meg a kórházi dolgozókat, hogy mire van szükségük

Jó szándékú emberek közreműködésének köszönhetően közel négyszáz kiváló minőségű kézápoló krémet és kétszázötven arcmaszkot kaptak néhány napja a Csornai Margit Kórház dolgozói. Az akció kezdeményezője, Bamberger Krisztina a Rábaközi Televízió jelenlétében adta át az adományokat.

A Rábaközi Televízió nemrég tette közzé a járványhelyzet idejére vonatkozó felhívását, amely szerint ingyen felajánlja médiafelületeit (tévé, újság, facebook, youtube) azok számára, akik jótékony célú felajánlást tesznek a közösség érdekében.

Bamberger Krisztinának sok ismerőse dolgozik a Csornai Margit Kórházban, és látta, hogy milyen gyakran mossák, fertőtlenítik a kezüket, ezért kézkrém vásárlásával szeretett volna segíteni az ápolónőknek és takarítónőnek. Az akció elindítója Molnár Ferenchez (Rábaközi Televízió), valamint Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőhöz fordult, hogy szeretné, ha minél többen tudomást szereznének a jótékony célú kezdeményezésről.
– Nagyon jólesett, hogy nem vagyok egyedül, mert mások is gondolnak az emberekre – foglalta össze tapasztalatait Bamberger Krisztina, aki szerint sokan hozzájárultak a jó minőségű kézkrém beszerzéséhez.
Bágyogszováton élő barátnője, Tóthné Papp Györgyi szintén csatlakozott az akcióhoz, aki több száz maszkot varratott az egészségügyben dolgozók számára.

Bamberger Krisztina szerint érdemes folytatni a kezdeményezést, mert oda kell figyelni a frontvonalban tevékenykedő ápolónőkre és a takarító személyzetre is. – Kérdezzük meg a kórházat, hogy mire van szükségük, mert sokan el sem tudják képzelni, hogy a dolgozók milyen állapotban vannak – javasolta a riportalany. Naponta tizenkét órát dolgoznak és minden beteg után fertőtleníteni kell a kezüket – tette hozzá.

– Nagyon hálásak vagyunk az adományért, és rendkívül jó érzés, hogy mindenki megmozdult Csornán a kórház és a járvány leküzdése érdekében. Nem vagyunk egyedül, és az egymásra utaltság megmutatkozik a bajban – fogalmazott dr. Winiczai Zoltán. A Csornai Margit Kórház igazgatója abban bízik, hogy mindenki jó egészségben vészeli át a járványhelyzetet. Ígéretet tett arra, hogy az adományokat a dolgozók és a betegek javára fordítják.

Bamberger Krisztina szeretné, ha még több krémet vásárolhatna, hogy folyamatos legyen az egészségügyi dolgozók ellátása, ezért várja a magánszemélyek és cégek további felajánlásait.   Facebook: Krisztina Bamberger T.: +36 20/248-8810

Fotó: Tóthné Papp Györgyi, Bamberger Krisztina és lánya, Horváth Szintia

Beküldés dátuma: 2020. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés