Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kerüljük el a meghűlést és az influenzát!

Az egyszerű meghűlés, a nátha, a torokgyulladás ellen nem hatásos az influenza elleni védőoltás, de a komolyabb vírusos megbetegedés ellen szinte száz százalékos védettséget biztosít.

Az őszi-téli időszakban a vegyes táplálkozás mellett a legfontosabb a megfelelő mennyiségű zöldség-gyümölcs bevitel. Akinek erre nincs módja, vagy betegség miatt pótlásra van szüksége, szóba jöhet valamilyen vitaminkészítmény alkalmazása. Heti öt-hat alkalommal napi harminc-negyven percnyi mozgást javasol, mely lehet intenzív séta, kerékpározás vagy aerobik edzés, attól függően, kihez melyik áll a közelebb. Ha időnk és az időjárás engedi, célszerűbb a szabadban mozogni. Az influenza elleni védőoltás már elérhető a háziorvosi praxisoknál. A veszélyeztetettek köre nem változott, ezért az oltás különösen javasolt a súlyos vese-, máj-, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, illetve akiknek immunrendszere gyengébben működik. Nagyon fontos a kismamák oltása, továbbá a 60 éven felülieknek egészségi állapotra való tekintet nélkül. A veszélyeztetett csoportoknak ingyenes a védőoltás, a többiek pedig vény alapján, saját költségre válthatják ki az oltóanyagot a patikákban.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play