Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kerüljük el a meghűlést és az influenzát!

Az egyszerű meghűlés, a nátha, a torokgyulladás ellen nem hatásos az influenza elleni védőoltás, de a komolyabb vírusos megbetegedés ellen szinte száz százalékos védettséget biztosít.

Az őszi-téli időszakban a vegyes táplálkozás mellett a legfontosabb a megfelelő mennyiségű zöldség-gyümölcs bevitel. Akinek erre nincs módja, vagy betegség miatt pótlásra van szüksége, szóba jöhet valamilyen vitaminkészítmény alkalmazása. Heti öt-hat alkalommal napi harminc-negyven percnyi mozgást javasol, mely lehet intenzív séta, kerékpározás vagy aerobik edzés, attól függően, kihez melyik áll a közelebb. Ha időnk és az időjárás engedi, célszerűbb a szabadban mozogni. Az influenza elleni védőoltás már elérhető a háziorvosi praxisoknál. A veszélyeztetettek köre nem változott, ezért az oltás különösen javasolt a súlyos vese-, máj-, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, illetve akiknek immunrendszere gyengébben működik. Nagyon fontos a kismamák oltása, továbbá a 60 éven felülieknek egészségi állapotra való tekintet nélkül. A veszélyeztetett csoportoknak ingyenes a védőoltás, a többiek pedig vény alapján, saját költségre válthatják ki az oltóanyagot a patikákban.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 23.

Kapcsolódó hírek

  • A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek

    A kapuváriak folyamatosan példát mutatnak az összetartozásukról, legyen szó a családon, a szomszédságon belüli segítségnyújtásról, de elég egy magyar emberhez kötődő apró siker, jó hír is, hiszen az illető egy közülünk – hangsúlyozta Horváth László.

További hírek