Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Két kilogramm hatvan dekás ponty vitte el a prímet

Nyugodt emberek, vagy csak szimplán megszállottak? Vonzza őket a csend és a természet, annyira, hogy még rossz időben is kimerészkednek. Sokan vallják, a tóparton kitisztul a fejük, lecsendesedik az elméjük, elfelejtik a mindennapi gondokat. Képesek órákon keresztül ülni és várni, s ha mégis kifogják, sokszor visszaengedik a halakat. A horgászat az egyik olyan hobbi, amelyikről beavatatlan szemnek nehéz eldönteni, hogy mivel kedveltette meg magát, Nagy Zoltánnak viszont ez sosem volt kérdés.  Tavaly tartották először a rendhagyó horgászversenyt, amit ebben az évben szintén a csornaiak csapata nyert meg. A szervező azt is elmondta, hogy a talajvíz által táplált kapuvári Kistölgyfai úti tóban békés természetű kopoltyúsok, főleg pontyok, keszegek és kárászok élnek, amelyekre a jól ismert versenyszabályzat szerint “vadászhattak”a résztvevő. A kavicsbányató mellé egyébként bárki felállíthatja horgászfelszerelését, mert a terület márciusból a fagyok beálltáig látogatható.
Kovács Tibor hat-hét éves kora óta él a horgászatnak; nagybátyja motorral vitte őt a Keszeg-érhez és a Rábcára. Nősülése után rövid szünet következett, és tizenhárom esztendeje belépett a szárföldi egyesületbe. A csornai csapat versenyzőjének kevés a szabadideje, csupán néhány órát tölthet a szabadban, de neki ez mindennel felér. Pontyból és keszegből van elég a tóban, de mindig figyelik a fogyást, és annak megfelelően telepítik az állományt. A süllő és a harcsa nem akad olyan könnyen horogra – jegyezte meg Kovács Tibor. A kapuváriakban komoly vetélytársra találtak, s köztük is Szákovics Imre, aki  profi versenyhorgász, korábban világbajnoki második helyet szerzett csapatával. Mindezek ellenére úgy tűnik, a csornaiak mellé állt a szerencse, megnyerték a bajnokságot, de a kameránk előtt megszólaló pecás szerint küzdelmes versenyben volt részük, mert a hirtelen melegedés miatt a halaknak nem volt megfelelő étvágya. A reggel fél hatkor gyülekező horgászok sorszámot húztak, hogy még véletlenül se kerüljön egymás mellé ugyanazon település versenyzője. A csapatokat öt-öt fő alkotta, s mivel a szárföldi horgászegyesületben többen is horgásznak, nagyon jó hangulatban telt az egyfordulós, négy órán át tartó küzdelem. A harcsát favorizáló, de eddigi rekordja alapján tizenhárom kilogramm negyven dekás busával büszkélkedő Kovács Tibor dolgát a fűzfáról lehulló virág nehezítette, amely rátapadt a damilra, de legalább hűvös helyen várta a kapást. Az interjúalany jelezte, hogy milyen további események várhatók a szezon során: az egyesület hamarosan házibajnokságot rendez, július 2-án harcsafogó-verseny lesz, a Szárföld-kupa programját pedig most egyeztetik.

Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek