Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ki lehet tartani egymás mellett jóban, rosszban

A házasság szentségének megerősítésére jelentek meg nemrég a jubiláló párok a csornai Jézus szíve templomban. Varga Balázs plébános szerint a fogadalom megújítása azért fontos, hogy megerősödjenek a hitestársak a kitartásban és a hűségben, másrészt jó példát mutatnak a kívülállók számára. A fiatalok mintát kapnak arra vonatkozóan, hogy a mai világban is meg lehet valósítani az Isten szándéka szerinti házaséletet. A római katolikus plébános a problémát főleg abban látja, hogy a frigyre szövetkezett emberek képtelenek a konfliktusok feloldására, és az elsőre könnyebbnek tűnő utat választják. Az egymástól elforduló párok között gyengébb az odaadás és a szeretet. Az áldozatkészség, elköteleződés, lemondás ma sokaknak túl nagy teher, ezért érdemes az Isten kegyelmére bízni magunkat.

Újra és újra meg kell mutatni, hogy nem elavult dolog a házasság intézménye – fogalmazott az egyház képviselője.
A Varga házaspárnak ötven éve tart a “holtomiglan-holtodiglan”. A kerek évforduló alkalmából hálát adtak a Teremtőnek, amiért ilyen sok szép esztendő alatt megőrizte őket egymásnak. Varga József szerint nem volt könnyű a mögöttük hagyott öt évtized, mert a megpróbáltatásokat is túl kellett vészelniük, de mindig volt annyi erejük, hogy továbblépjenek. Két felnőtt fiukat is keresztény szellemben próbálták felnevelni, és az unokákat is arra biztatják, hogy tartsák meg a hagyományt. A jubiláló férj úgy gondolja, hogy fiatalon nehéz a házasságkötésnél szebbet és jobbat elképzelni, mert nagyon megható pillanat, de a hosszú évek alatt szerzett élményekre is jól emlékszik.
Varga József civil élete mellett mindvégig az embereket szolgálta: negyvenhárom éven át volt egyházközségi képviselő, tizenhat esztendőn át pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportját vezette. A feleség óvodai dajkaként gondozta a gyerekeket és próbált megfelelni a szülőknek. – Szeretettel végeztük a munkát, és amikor a végső szót kimondják, megkapjuk érte a jutalmat – mondta az idős férfi.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés