Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiállításon mutatták be a gyerekek műveit

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával jött létre az a foglalkozássorozat, amelyen keramikus dolgozott a gyerekekkel Beleden. A nyári tábor résztvevőinek lehetőségük nyílt arra, hogy szakember vezetésével próbálják ki a fazekasság kézműves technikáit. A programot lebonyolító Budai Viktória úgy tapasztalta, hogy a diákok a gyurmát gyakrabban használják az iskolában, ezért az agyagot kevésbé ismerték. A gyerekeknek rá kell jönniük arra, hogy utóbbi anyag a sok használat miatt könnyebben kiszárad. A szünidejüket töltő diákok a műhelylátogatással egybekötött foglalkozáson megnézhették a népi mesterséghez szükséges eszközöket, az égetéshez és a díszítéshez szükséges szerszámokat. Ugyancsak igénybe vették a kézügyességüket a hurkatechnikával előállított tárgyak. Az állatfigurás plasztikák és a malacpersely készítése elnyerte a táborlakók tetszését.
A beledi foglalkozások résztvevői megtanulták az agyaggal való bánásmódot, és megismerkedtek az eleink által használt konyhaeszközökkel is. Budai Viktória szerint aki végigcsinálta az egyhetes turnust, annak valamilyen szinten fejlődött a finommotorikus mozgása és  képzelőere. A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztusban megismétlődik a tábor, ősztől pedig szakkörre várják a felnőtteket is.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play