Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiállították a beledi asszonyok hímzéseit

A Mikrotérségi Általános Művelődési Központ hímzőköréből hárman vettek részt a többnapos országos textiles konferencián. A belediek nem először neveztek be alkotásaikkal a színvonalas pályázatra. Gombás Lászlóné szerint nagyon sokat lehet tanulni a kiállított munkákból. A hazaiakon kívül Finnországból és Norvégiából is érkeztek előadók. A békéscsabaiak zárásként tájjelegű ételeket szolgáltak fel a vendégeknek.
Gombás Lászlóné nyaranta részt vesz a budapesti Hagyományok Háza tanfolyamain, amelyeket mindig más településen rendeznek meg.
A nyugdíjas tanítónő Karsay Jenőnétől vette át a helyi hímzőkör vezetését. Az asszonyok különböző tájegységek mintakincsét elevenítik fel, de elsősorban a rábaközi mintákkal és a gyapjúhímzéssel ismerkednek, s legutóbb a kalotaszegi vagdalásos technikával foglalkoztak.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play