Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kiállították a beledi asszonyok hímzéseit

A Mikrotérségi Általános Művelődési Központ hímzőköréből hárman vettek részt a többnapos országos textiles konferencián. A belediek nem először neveztek be alkotásaikkal a színvonalas pályázatra. Gombás Lászlóné szerint nagyon sokat lehet tanulni a kiállított munkákból. A hazaiakon kívül Finnországból és Norvégiából is érkeztek előadók. A békéscsabaiak zárásként tájjelegű ételeket szolgáltak fel a vendégeknek.
Gombás Lászlóné nyaranta részt vesz a budapesti Hagyományok Háza tanfolyamain, amelyeket mindig más településen rendeznek meg.
A nyugdíjas tanítónő Karsay Jenőnétől vette át a helyi hímzőkör vezetését. Az asszonyok különböző tájegységek mintakincsét elevenítik fel, de elsősorban a rábaközi mintákkal és a gyapjúhímzéssel ismerkednek, s legutóbb a kalotaszegi vagdalásos technikával foglalkoztak.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

  • A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek

    A kapuváriak folyamatosan példát mutatnak az összetartozásukról, legyen szó a családon, a szomszédságon belüli segítségnyújtásról, de elég egy magyar emberhez kötődő apró siker, jó hír is, hiszen az illető egy közülünk – hangsúlyozta Horváth László.

További hírek