Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kicsiből lesznek a nagy dolgok!

Kicsi, de bensőséges ünnepre hívták a vendégeket a csornai Margit Kórház Tüdőgyógyászati Osztályának dolgozói abból az alkalomból, hogy átadhatták a felújított részleget. A beruházás olyan megtakarított összegből valósult meg, melyet kizárólag egészségügyi célra fordíhatott az intézmény. Dr. Winiczai Zoltán elmondta, hogy mi játszott szerepet a fejlesztésre szánt szakterület kiválasztásában: a Semmelweis-terv előirányzatai szerint azt az ágazatot szemelték ki a továbblépésre, amelyben nagyobb jövőt látnak. Az igazgató főorvos még tovább ment, mert szerinte az egészségügynek is tükröznie kell a társadalmi csoportok öngondoskodását, melynek jövőbeni következő állomása lesz a kistérségi egészségszervezési központ. Utóbbi fő feladata lesz a prevenció, vagyis a betegségek megelőzése, ezért a mostanihoz képest sokkal egészségtudatosabb magatartást kell kialakítani az emberekben. Ha viszont már megtörtént a baj, a gyógykezelést követően a lehető leghatékonyabb rehabilitációban részesüljenek a páciensek.  Az igazgató leszögezte: a csornai kórház dolgozóinak elképzelései körvonalazódnak, de nyilván, csak a meglévő infrastrukturális, műszerezettségi és szellemi bázisból  képesek kiindulni, illetve onnan tovább fejlődni. A kórház történetében nem újdonság, hogy a széles összefogásnak köszönhetően képes fennmaradni, hiszen korábban is segítettek a magászemélyek és a vállalkozók.  Az egészségügyi dolgozók pedig vállalva a túlmunkát, szinte saját szakmai kompetenciájukat meghaladó többlet-tudásukkal járulnak hozzá az intézmény eredményeihez.
Gyopáros Alpár a büszkeség szóval tudja leginkább kifejezni a csornai Margit Kórházzal kapcsolatos érzéseit, mert szerinte méltán lehet elégedett, ha az intézmény dolgozóira, a menedzsmentjére vagy a korábbi fenntartó önkormányzatra és a hivatali szakemberekre gondol. Ugyanakkor ide lehet sorolni a rábaközi lakosokat, mert mindig hittek a kórház megmaradásában.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

  • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

    A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play