Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kiegyensúlyozott táplálkozást javasol a városi, illetve nemrég megyei díjjal elismert orvos

Egy orvosnak mindig az jelenti a szakmai sikert, ha a betegség – legyen az akár rosszindulatú – olyan stádiumban kerül felfedezésre, hogy még egyértelműen gyógyítható – fogalmazta meg hivatásának lényegét dr. Juronics Katalin, aki a városi után nemrég megyei elismerésben részesült.

Dr. Juronics Katalin több évtizedes gyógyító munkáját Dr. Petz Aladár-díjjal ismerte el nemrég a megyei önkormányzat. A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet orvosa az augusztus 20-i ünnepség keretében vehette át a kitüntetést a győri Esterházy-palotában.
A budapesti Semmelweis Egyetemen végzett orvos 1983 óta dolgozik első és eddigi egyetlen munkahelyén. A belgyógyászatból és gasztroenterológiában szakvizsgázott doktor a mai napig hálával gondol szüleire, akik lehetővé tették felsőfokú tanulmányait. – Köszönettel tartozom családomnak, férjemnek és két fiamnak is, akik érezték és érzik hivatásom hátrányát. Segítségük nélkül nem tudnék ennyi feladatot ellátni – mondta dr. Juronics Katalin, hozzátéve: úgy érzi, hogy sokat köszönhet kollégáinak is, akik sikeres pályafutását végigkísérték.
Ha visszagondol az egészségügyben töltött több mint 35 éves időszakára, a legnehezebb dolognak nevezte a páciensek gondolkodásmódjának megváltoztatását. Az emberek talán tudatosabban élik mindennapjaikat, a fiatalabb generáció tagjai közül pedig egyre többen odafigyelnek az étkezésükre. Szintén örömteli változás, hogy mind többen veszik igénybe a szűrővizsgálatokat.
Dr. Juronics Katalin az időközönként felbukkanó divatos, szélsőségektől sem mentes táplálkozási szokások helyett a kiegyensúlyozott étkezést javasolja, amely szerint a sok folyadék, elegendő rostbevitel és zöldség-gyümölcs mellett minden fogyasztható, de mértékkel. Az evés gyakorisága sem mellékes, mert a legalább napi három-négy alkalom az ideális, melyben egy főtt étel is szerepeljen. Eleink nem véletlenül vezették be a húsfogyasztás mellett a főzelék- és a tésztanapokat, mert a változatosságon kívül ez egyfajta heti vagy évszakonkénti ciklikusságot vitt az étkezésekbe.
A belgyógyász, gasztroenterológus országos problémának nevezte a szakorvos utánpótlás hiányát, ami az egészségügy szinte valamennyi területére érvényes. A kapuvári kórház vezetése arra törekszik, hogy biztosítva legyen a szakszemélyzet és az infrastrukturális, illetve technikai háttér. A gasztroenterológián két jól képzett szakasszisztens dolgozik, így emiatt nem éri őket hátrány, de jobban örülnének, ha jelentkezne hozzájuk még egy szakorvos.
Dr. Juronics Katalin arról is beszélt, hogy a szakrendelés mellett osztályos orvosi feladatainak is eleget tesz, ezért a napi tíz-tizenkét órás munkavégzés megterhelő lehet hosszútávon. A kisváros minden előnyével, barátságos, családias munkakörülményekkel várják a végzett szakorvosokat Kapuvárra.

Beküldés dátuma: 2019. 09. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play