Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kirakodóvásár Csornán

A csornai katolikus óvodában már hagyománnyá vált a Szent Mihály-napi vásár megrendezése, amikor felelevenítik a régi vásárok hangulatát és az e naphoz fűződő népszokásokat.

Több mint 200 gyermek, köztük óvodások és első osztályosok vettek részt a rendezvényen. Az udvaron sátrakat állítottak fel, ahová elhelyezték az óvó nénik által készített szebbnél-szebb portékákat. Népi rigmusokkal, kikiáltókkal, énekekkel készültek az óvodások a forgatagra. A kisbírók dobpergetéssel, kikiáltóval jelezték a vásár kezdetét. A gyerekek körbejárták a sátrakat, kosárkáikból az otthonról hozott gyümölccsel fizettek a megtetszett vásárfiáért.
Az óvó nénik a csornai hagyományoknak megfelelően, kékfestő szoknyába öltözve, népdaléneklésükkel tették hangulatosabbá a napot. A gyermekek megismerkedtek a népi hangszerekkel, köztük a citerával, mely a Rábaköz egyik nevezetes hangszere. A vásár táncházzal zárult, mind ahogy az elődök idejében.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play