Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kis kórház nagy dicsősége: Különdíjas lett a kapuvári Lumniczer nővérek csapata

Az egyik legjobb újraélesztést a kapuváriak csapata mutatta be az országos szakmai versenyen, melyen a megye valamennyi városának kórháza képviseltette magát. A kapuváriakat büszkeséggel tölti el a „Lumniczer nővérek” kiváló teljesítménye, pláne, hogy olyan intézményről van szó, amelyet annak idején majdnem bezártak.

A „Lumniczer nővérek” latba vetették minden tudásukat, de a versenytársak sem adták alább a színvonalat, ezért a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által szervezett országos szakmai versenyen mindössze félpontnyi különbség alakult ki a csapatok között, így a résztvevők kiegyenlített megmérettetésen bizonyíthatták rátermettségüket.
A budapesti Lurdy Házban rendezett országos rangadón a megyei forduló legjobbjai vehettek részt. A négytagú kapuvári team tagja a diplomás ápolói végzettséggel rendelkező Farkasné Kelemen Szilvia műtősszolgálati munkatárs;, az angiológiai rehabilitációs osztályon dolgozó Tatainé Kiss Anikó; Danavics Izabella pszichiátriai szakápoló; valamint Pintérné Horváth Ilona, az angiológiai osztály főnővére.
Az egész napos program szakmai tesztírással kezdődött. A gyakorlati feladatokat már hús-vér embereken mutatták be, az újraélesztésre a kapuvári mentők készítették fel a csapatot. A délutáni villámkérdésekre jó válaszokat adtak, az ápolástörténeti feladványok viszont nehéznek bizonyultak. A húsz csapat részvételével megrendezett országos bajnokságon a kapuvári nővérek a tizenharmadik helyen végeztek, a bemutatkozó kisfilmjük viszont olyan jól sikerült, hogy megkapták a zsűri különdíját.
– A gyakorlati feladatokat kiválóan megoldottuk, talán a tesztkérdéseknél lehetett volna még több pontot szerezni – értékelte szereplésüket Pintérné Horváth Ilona.
A kapuvári kórház dolgozói szerint egyfajta szakmai szintmérőnek is tekinthető az országos verseny, mely ugyanakkor szórakoztatta is őket, hiszen kiváló társaságban töltötték el az erre szánt időt.
A „Lumniczer nővérek” elégedettek a teljesítményükkel és egészséges önbizalommal tekintenek a mindennapok elé. Tehetik is, hiszen érzik az emberek szeretetét, megbecsülését, s hogy még sokáig így maradjon, vállalják a folyamatos továbbképzést.

A Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet igazgatóját nagy örömmel tölti el az egészségügyi dolgozók szakmai sikere. Dr. Benedek Zoltán elmondta: az általa vezetett intézmény eddig is minden lehetséges plusz pénzt a munkatársak közérzetének javítására fordított.

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet igazgatójának hitvallása szerint csak az elégedett dolgozó tudja mosolygósan, kedvesen fogadni a pácienseket. 2019 első félévében külön havi juttatásban részesítették az intézmény munkatársait. – Nem tudom megmondani, hogy az év hátralévő részében erre képesek leszünk-e, de igyekszünk mindent megtenni ennek érdekében – mondta dr. Benedek Zoltán, aki további részleteket is megosztott a Rábaközi Televízió nézőivel: Annak érdekében, hogy javuljon a dolgozók komfortérzete, a biciklivel érkezőknek újabb kerékpártárolót állítottak fel az intézményben, a parkolási gondok megoldása érdekében pedig 1,5-2 millió forintot szántak a bővítésre. A közösségi rendezvények lebonyolítására nemrég megkezdődött a közel 120 fő befogadására alkalmas tetőtéri előadóterem kialakítása.
Közel kétmillió forintot fordítanak a munkatársak által igénybe vehető balatonakali nyaraló felújítására, de a betegek közérzetének javítása érdekében is mindent megtesznek a kapuvári kórházban.

Beküldés dátuma: 2019. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés