Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kisebbségi referens Kapuváron

Hogy ne egyesével futkossanak az érintettek a  polgármesterhez, megbízta Nyári Lászlót, gyűjtse össze az észrevételeket, és értő módon tolmácsolja a városvezetésnek. Azért a romológusra esett a választás, mert a képviselni szándékozott csoportból való, tehát jómaga is cigányember. A volt pedagógust sokan ismerik, és megbíznak benne, ráadásul államigazgatási tapasztalatokkal rendelkezik.
A referens minden héten csütörtökön 9-től 12 óráig várja az érdeklődőket a városháza földszinti “barna”termében. Nyári László leszögezte: nyugodtan jöhetnek hozzá a romák a családban felmerült ügyes-bajos dolgaikkal, legyen az lakás vagy iskoláztatási, vagy megélhetési probléma. A polgármesteri hivatal  előadója szoros kapcsolatot ápol a helyi családsegítővel és a munkaügyi kirendeltséggel, de a cigány kisebbségi önkormányzat alelnökeként is szorgalmazza e területek együttműködését.
A Teleki Blanka-díjjal kitüntetett Nyári László határozatlan időre szóló referensi kinevezéséről megjegyezte: mindkét fél -  az általa képviselt cigányság és a polgármesteri hivatal - kölcsönös megelégedése és őszinte hozzáállása mellett szeretné végezni munkáját.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés