Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kistelepülések régiós találkozója Sopronnémetiben

A hagyományos rendezvényt még ha sokadszorra is szervezték, azért sikerült valamilyen szinten megújítani, hiszen idén veteránautó bemutató és ételszobrászat is várta az érdeklődőket. Bognár Sándor polgármester köszöntőjében is utalt arra, hogy eleinte egy, kettő, aztán három sátor nőtt ki a földből, majd egyre gyarapodott a kiállítók száma, de ugyanígy a résztvevőké is. A folyamatos érdeklődés pedig öröm a szervezőknek, mert megbizonyosodnak arról, hogy szükség van a színvonalas programokra. Ezzel kapcsolatban a település vezetője megjegyezte: elsősorban nem pénz kérdése, hogy milyen a falunap, hiszen a mostani az eddigi legszerényebb anyagi ráfordítással valósult meg. A zenei fellépőket szépen elosztották, úgy, hogy a nap minden szakaszára jusson egy-egy szórakoztató előadás: Greznár Zoltán és zenekara; Rugli Béla nosztalgiaműsora; örökzöldek, slágerek a pápai Munkácsy stúdió tolmácsolásában; este a Cosombolis együttes, a bál alatt pedig a Malibu járult hozzá a jó hangulathoz.
A találkozó szervezésében nagyon sokan segítettek, s nemcsak “kötelességből”, hiszen az önkormányzati és a hivatali dolgozókon kívül jöttek az önkéntesek is. - Tudjuk, hogy milyen büdzséből gazdálkodhatunk, és ahhoz viszonyítva próbáljuk a programokat összeállítani - mondta Bognár Sándor, majd példát is említett: vízifoci helyett beérték a kispályás labdarúgással, mert az jóval olcsóbb. Aki szívesen kergeti a labdát, az így is megteheti - hangzott az érvelésben. Ők mindenesetre megpróbálnak minél több embert a faluba vonzani, hogy vigyék a hírüket széles e világban, hiszen országhatáron túlról, a szlovák testvérfaluból is érkeznek vendégek. Ha legalább erre az egy napra sikerül elfeledtetni az emberekkel, hogy milyen nehéz idők járnak a kistelepülésekre, már elérték a céljukat - jelezte a polgármester.
Dr. Gimesi Szabolcs és barátai az egyik legrégebben alapított veteránautó klub tagjaiként Sopronból érkeztek a harminc esztendősnél idősebb, csodás járműveikkel Sopronnémetibe. A klubtagok 1978-ban álltak össze, s mindenki hozta a saját tulajdonában lévő autót, kétévente pedig nagyszabású rendezvényen mutatják be féltve őrzött kincseiket. Az “OT”-s rendszámú veteránok már kiérdemelték a muzeális minősítést, s ezek a korabeli forgalmi követelmények szerint működnek - tudtuk meg a klub elnökétől. A beszélgetőpartnerben egyébként a hűség városának ezideig az egyetlen újra választott polgármesterét tisztelhetjük, aki a közéletben töltött nyolc esztendejét így foglalta össze: a város vezetőjének lenni annyit jelent, hogy megszűnik a privát élet; de mióta vége az aktív szereplésnek, hobbijára is van ideje. Dr. Gimesi a korábbiakhoz képest meglehetősen visszavonultan él, csupán az evangélikus egyházmegyénél vállalt felügyelői szerepet, s ennek kapcsán jutott el  először Sopronnémetibe.


Beküldés dátuma: 2010. 07. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés