Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kiszámítható és stabil szakmai munkát tervez a szociális központ nemrég kinevezett vezetője

A Beledi Egyesített Szociális Központ új vezetője nemrégóta ismerkedik térségünkkel és az intézménnyel, ahol korábbi tapasztalatait is beépítve kíván minden szempontból helytállni. A feladatkör ismerős számára, mert korábban is szociális területen tevékenykedett.

Október 1-jétől új intézményvezetője van a Beledi Egyesített Szociális Központnak. A sátoraljai születésű Hernádiné Stefánkó Melinda Zsuzsanna hajdúböszörményi Varga István Pedagógiai Főiskola óvodapedagógus és szociálpedagógus szakán végzett, majd megszerezte a szociálpolitikusi oklevelet, 2013-ban pedig sikeresen szakvizsgát tett. A jelenleg Mihályiban élő szakember Bajáról költözött családjával a Rábaközbe. Tájegységünket egy kirándulás alkalmával fedezte fel, mert tudta, hogy az ország olyan frekventáltabb térségei közé tartozik, amely több lehetőséget tartogat a letelepülőknek.
– Nagyon jól érezzük magunkat a Rábaközben, Mihályi pedig kifejezetten nyugalmas, családias település – fogalmazott Hernádiné Stefánkó Melinda Zsuzsanna, aki vezetői pályázatában részletezte eddigi szakmai életútját. A szociális központhoz köthető összes feladatkört ismeri, hiszen korábban ilyen területeken tevékenykedett beosztottként, illetve vezetőként. A szolgáltatások széles spektrumát ellátó integrált intézményhez tartozik a gyermekvédelem és a szociális ellátás. A gyerekektől az idősekig szinte valamennyi korosztálynak segítenek az intézményben.
A szociális központ vezetője önálló, szakmailag felkészült és elhivatott munkatársakkal szeretne együtt dolgozni. Beledben olyan intézményi bázisra talált, amely jó munkatársi légkör kialakítására alkalmas. A szociálpedagógus minél előbb szeretne eljutni minden településre, hogy személyesen ismerkedjen az ott élő emberekkel, az önkormányzatok vezetőivel.
– A szociális munka akkor a legeredményesebb, ha a helyi igényekre, problémákra reagál, és a település lakóinak megelégedésére nyújt hatékony segítséget. A legutóbbi munkahelyemen gondozási központot vezettem, így az étkeztetés és az idősek nappali ellátása tartozott hozzá, de nem lehet kiemelni egy területet sem, mert a gyermekvédelem, a családok segítése, illetve mindazon ellátások, amelyeket a beledi intézmény biztosít, egyaránt fontos.

– Bízom benne, hogy megtaláljuk a közös hangot. Az előkészítő bizottság társulási ülést megelőző szakmai értékelésében nagyon jó véleményt fogalmazott meg. Az új vezetőt jómagam is alkalmasnak látom arra, hogy beilleszkedjen ebbe a közösségbe és folytassa azt a magas színvonalú munkát, ami mindig is jellemezte a Beledi Egyesített Szociális Központot – fejtette ki véleményét Major Jenő, Beled polgármestere.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek