Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kiszámíthatóság a közoktatásban

Az általános iskolásoknak fontos, hogy kiszámítható, megszokott ritmus szerint történjen az oktatás. A reggel nyolc órára érkező diákokra egész délelőtt tanulás vár, de a nagyobbak ebéd után is folytatják a tananyag elsajátítását.

A csornai Széchenyibe járó alsó évfolyamosoknak öt, illetve hat órája van, a felsősök pedig hat vagy hét órát töltenek az iskolában tanáraikkal. A hittan mellett helyet kapott az órarendben a mindennapos testnevelés.
– Január hónapban tanárképzős hallgatók színesítik az alsós gyerekek hétköznapjait, akik nyolchetes gyakorlaton vesznek részt – fogalmazott Váradi József. Az iskolaigazgató legutóbb elmondta, hogy külön figyelmet fordítanak a tanulók egészséges életmódra való nevelésére, melynek része a napi tornaóra. Az iskolások a tornatermen kívüli heti kétszer edzenek a szabadban. Lehet, hogy nem tartozik a diákok kedvenc elfoglaltsága közé a preventív céllal szervezett iskolafogászat, de az iskola-egészségügy keretében rendszeres fogászati ellenőrzésen vesznek részt.
A pedagógusok és a szülők is egyetértenek abban, hogy minél fiatalabb korban meg kell szerettetni a mozgást a gyerekekkel, akik közül az ügyesebbek versenyeken is részt vesznek. Az alsósok idén a játékos sportverseny országos elődöntő harmadik helyén végeztek. Ráadásul úgy érték el ezt a kiváló eredményt, hogy sportiskolába járó diákokkal mérték össze erejüket – mondta büszkén Váradi József. – A felsősök a futsal megyei döntő negyedik korcsoportjának második helyét szerezték meg – tette hozzá.
A „Vidám betűk” rajzpályázatot a csornai és a környékbeli települések óvodásai számára hirdették meg. A leendő elsősöket „Ovisok az iskolapadban” elnevezésű programra várták, melyen az alsós tanítók vezették be a kisebbeket az iskola rejtelmeibe.
A gyerekek egyik legkedveltebb időtöltése az iskolai farsang, melyen felszabadultan szórakozhatnak, és megmutathatják egymásnak vidámabb arcukat.
A harmadik osztályosok egy részének külön feladat az elsőáldozásra való felkészülés, melyet szívesen vállalnak a lelki élet részeként.

Beküldés dátuma: 2019. 03. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play