Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kitartóak a gyerekek és a pedagógusok a kapuvári néptánciskolában

Idén három csoport nevezett be a megyei versenyre: a Kisplatán vitnyédi, az Ágacskák somogyi, a Csiripiszli pedig szatmári tánccal. Csitei Gábor, a néptánciskola vezetője elmondta, hogy mindegyikük díjazott lett a megmérettetésen. A Kisplatán arany, a Csiripiszli ezüst, az Ágacskák pedig bronz minősítésben részesült. - Ezek a gyerekek, akik részt vettek a versenyen, hat-nyolc éve művészeti iskolánk tanulói. Büszkén elmondhatom, hogy a hosszú évek gyakorlása meghozta a gyümölcsét, hiszen az eredmény a pedagógus kollégák, a szülők és a gyermekek közös munkája - fogalmazott a néptáncoktató.
A felnőtt együttest az a megtiszteltetés érte idén márciusban, hogy a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség táncosaiknak ítélte oda a Muharay-díjat, amelyet évente  adják át valamelyik hagyományőrző csoportnak. A rangos elismerést ünnepélyes keretek közt vehették át a kapuváriak a budapesti Új Színházban a rábaközi hagyományok ápolásáért és kimagasló teljesítményükért.
Csitei Gábor az arany középút híve, hiszen a hagyományok valamennyire a színpadon jelennek meg, de tesznek annak érdekében, hogy a hétköznapok részei is legyenek. Az intézményvezető példának említette a hat éve alakult, tizennégy fős Kapuvári Legénycéhet, mely a legényavató népszokást tartja fenn, Mihályiban pedig a gyerekekkel a bohócjárást elevenítik fel több éve.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés