Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kitartóak a gyerekek és a pedagógusok a kapuvári néptánciskolában

Idén három csoport nevezett be a megyei versenyre: a Kisplatán vitnyédi, az Ágacskák somogyi, a Csiripiszli pedig szatmári tánccal. Csitei Gábor, a néptánciskola vezetője elmondta, hogy mindegyikük díjazott lett a megmérettetésen. A Kisplatán arany, a Csiripiszli ezüst, az Ágacskák pedig bronz minősítésben részesült. - Ezek a gyerekek, akik részt vettek a versenyen, hat-nyolc éve művészeti iskolánk tanulói. Büszkén elmondhatom, hogy a hosszú évek gyakorlása meghozta a gyümölcsét, hiszen az eredmény a pedagógus kollégák, a szülők és a gyermekek közös munkája - fogalmazott a néptáncoktató.
A felnőtt együttest az a megtiszteltetés érte idén márciusban, hogy a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség táncosaiknak ítélte oda a Muharay-díjat, amelyet évente  adják át valamelyik hagyományőrző csoportnak. A rangos elismerést ünnepélyes keretek közt vehették át a kapuváriak a budapesti Új Színházban a rábaközi hagyományok ápolásáért és kimagasló teljesítményükért.
Csitei Gábor az arany középút híve, hiszen a hagyományok valamennyire a színpadon jelennek meg, de tesznek annak érdekében, hogy a hétköznapok részei is legyenek. Az intézményvezető példának említette a hat éve alakult, tizennégy fős Kapuvári Legénycéhet, mely a legényavató népszokást tartja fenn, Mihályiban pedig a gyerekekkel a bohócjárást elevenítik fel több éve.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play