Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kitehetik a megtelt táblát a Kapuvári Ipari Parkra

A vasalórendszereket gyártó, svájci központú Laurastar nemrég földet vásárolt a Kapuvári Ipari Parkban. A mostani beruházás célja, hogy a kapuvári egység – az anyaországban gyártott vasalók javításán túl – bekapcsolódhasson a komolyabb fejlesztési, mérnöki munkákba.

A Rábaközi Magazin 2011 júliusában számolt be a Laurastar Kft. kapuvári szervizközpontjának avatójáról. A csúcsminőségű vasalórendszerek világvezető gyártójaként és forgalmazójaként ismert külföldi cégcsoport azóta kinőtte a cserealkatrész-elosztó központként is működő kapuvári szervizt. A cégvezetés első lépésben 3200 négyzetméteres területtel bővíti kapuvári egységét, melyhez saját tulajdonú ingatlanra volt szüksége.
Az 1980-ban alapított svájci csoport ügyvezetője elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt még csak elképzelés szintjén beszélgettek Hámori Györggyel a kapuvári fejlesztésről.

 A felek közti tárgyalássorozatok, valamint a cégen belüli egyeztetések hatására megszületett a döntés: belevágnak az építkezésbe.
Jean Monney tulajdonos kijelentette: Közvetlenül nem a földvásárlás motiválta, hanem olyan infrastrukturális és közlekedési szempontból is megfelelő területre van szüksége, ahol bátran fejleszthetnek. A szerviztevékenység mellett a közeljövőben olyan műszaki-, elosztó- és logisztikai központként szeretnének működni, amely egyfajta műszaki tudásközpontként funkcionálna Kapuváron. A program előfeltételeként számos technikai és adminisztratív teendő vár még rájuk, melyben biztos stratégiai partnerként számíthatnak a helyi önkormányzatra.

A svájci kutatási és fejlesztési központtal rendelkező cég termékelosztó helyeivel együtt összesen negyven országban van jelen. Leányvállalatai Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában és Magyarországon működnek. Jean Monney családi alapítású vállalatáról még annyit érdemes tudni, hogy első generációs vállalkozás, melynek folytatásaként bekapcsolódott a munkába a következő nemzedék, ezért reményei szerint a jövőben a fiatalos lendület fogja kézben tartani a céget.
Jean Monney kijelentette: Kapuváron is csapatmunkában érték el az eddigi eredményeket, hiszen a helyi önkormányzat, valamint az itteni menedzsment és szakembergárda kiválóan együttműködik.
Az új csarnokkal kibővített kapuvári egység fontos szerepet fog játszani a szakképzésben is, mert itt alakítják ki azokat az alapelveket és módszereket, amelyekkel a különböző országokban lévő vállalataikban is oktatják majd a dolgozókat. Még ebben az évben fel fognak venni három magasan képzett mérnököt, akik részt vesznek az oktatási központ kialakításában. A dolgozói létszámot évi tíz-húsz százalékkal tervezik növelni. Átlagon felüli fizetéseket felelőtlenül nem ígérhet, mert a működőképesség megtartása mellett próbálják évről évre növelni a béreket, viszont Jean Monney csak akkor lesz elégedett, ha a foglalkoztatottak élvezik amit csinálnak, és jó munkahelynek tartják a kapuvári céget. A megközelítőleg egymillió euró értékű újabb beruházás első üteme 2016 végére fog elkészülni.

Tóth Tihamér, a kapuvári szervizközpont ügyvezető igazgatója nagy mérföldkőnek nevezte a mostani csarnoképítő beruházást. Az anyaországban gyártott vasalók napi gyakorisággal érkeznek a Rábaközbe, ahol az Európa-szerte tíz országban használt eszközöket szervizelik.
– Amikor a vasalásról beszélünk, az embereknek egyszerűen csak a sima ruha jut az eszébe, de a megfelelő gőzadagolóval és hőmérséklet-szabályzóval ellátott, antibakteriális kezelést nyújtó vasalóink javítják az anyag struktúráját. A mostani fejlesztésnek köszönhetően az itteni tudásközpont fogja segíteni a svájci fejlesztési csoport tesztelési munkálatait.

A földvásárlás adásvételi szerződésének 2016 januári aláírására időzített sajtótájékoztatón Hámori György mindenekelőtt megköszönte a város vezetése nevében a cégtulajdonos döntését. A Laurastar fontos gazdasági szereplője Kapuvárnak, ezért a település minden lehetőséget megad a 38 százalékkal nagyobb árbevételt produkáló vállalatnak, mely 2015-ben húsz százalékkal, vagyis 39-ről 47-re növelte a dolgozói létszámot.
A kapuvári polgármester a következőképpen reagált: – Azért örülök különösen a Laurastar mostani fejlesztésének, mert stabilizálja helyzetét a városban, ahol ha nem is tömegesen, de minőségi munkahelyet hoznak létre. Kapuvár és a nyugati határszél fejlődésében már nem az a lényeges momentum, hogy nagy tömegeket felvevő munkahelyek jöjjenek létre, hanem az itt lévő vagy az ide települni szándékozó cégek minőségi munkát tudjanak kínálni az álláskeresőknek. Ez a város fejlődésében nemcsak gazdasági előrelépést jelent, hanem új képzései lehetőségeket, mely komplex módon hat a város fejlődésére. A logisztikai központ kialakítása növelheti Kapuvár későbbi kapcsolati tőkéjét.
A Laurastar mostani földvásárlása rengeteg új feladatot is jelent Kapuvárnak, hiszen nincs több kiadó helye az ipari parkban, ezért a város vezetésének a feladata, hogy új területeket jelöljön ki a később betelepülni szándékozó vállalkozóknak.

Beküldés dátuma: 2016. 01. 27.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play