Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Kiváló eredmények a német nyelvi versenyeken

A tanuló alaposan felkészült, ezért már negyed nyolckor megjelent az iskolában, hogy beszélgethessen tanárával. - Ami nekem nagyobb gondot jelentett, az a történet, mert nem mindig értettem, hogy miről szól - mesélte Ágnes, aki a 16-os versenyzői sorszámot húzta, így csak délután került sorra az egész napon át tartó rendezvényen. Először kötetlen beszélgetést folytatott családjáról, majd egy utazást illusztráló kép alapján kellett beszélnie a látottakról, s legvégül az elsőre olvasott történetet kellett összefoglalnia idegen nyelven.

A diák első osztályos kora óta tanulja a németet, eleinte csak alapszinten foglalkozott vele, később pedig ezt a nyelvi tagozatot választotta iskolájában. A kiváló helyezést elért lány kedveli a németet, s többször járt már Németországban, tavalyelőtt például cserediák kapcsolat révén utazott egy befogadó családhoz, amelynek tagjai viszontlátogatásra érkeztek hozzájuk, s mindegyik alkalommal jól érezte magát. Ágnest hetedikes lévén már foglalkoztatja a gondolat, hogy melyik iskolában folytassa középiskolai tanulmányait. Szóba került a győri Kazinczy  emeltszintű német osztálya, vagy a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium nyelvi előkészítője. A rákóczis diák távlati  tervei közt szerepel, hogy orvos vagy tanár legyen.

Fehér Lászlóné igazgató a hetedik évfolyam emelt óraszámban tanuló, német nyelvi versenyen részt vevő csoport többi tagját is bemutatta: Kovács Martin, Halaseh Olivér, Varga Levente, Szűcs Nikolett és Kantó Alexandra.

 

 

 

 

Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek