Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiváló eredmények a német nyelvi versenyeken

A tanuló alaposan felkészült, ezért már negyed nyolckor megjelent az iskolában, hogy beszélgethessen tanárával. - Ami nekem nagyobb gondot jelentett, az a történet, mert nem mindig értettem, hogy miről szól - mesélte Ágnes, aki a 16-os versenyzői sorszámot húzta, így csak délután került sorra az egész napon át tartó rendezvényen. Először kötetlen beszélgetést folytatott családjáról, majd egy utazást illusztráló kép alapján kellett beszélnie a látottakról, s legvégül az elsőre olvasott történetet kellett összefoglalnia idegen nyelven.

A diák első osztályos kora óta tanulja a németet, eleinte csak alapszinten foglalkozott vele, később pedig ezt a nyelvi tagozatot választotta iskolájában. A kiváló helyezést elért lány kedveli a németet, s többször járt már Németországban, tavalyelőtt például cserediák kapcsolat révén utazott egy befogadó családhoz, amelynek tagjai viszontlátogatásra érkeztek hozzájuk, s mindegyik alkalommal jól érezte magát. Ágnest hetedikes lévén már foglalkoztatja a gondolat, hogy melyik iskolában folytassa középiskolai tanulmányait. Szóba került a győri Kazinczy  emeltszintű német osztálya, vagy a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium nyelvi előkészítője. A rákóczis diák távlati  tervei közt szerepel, hogy orvos vagy tanár legyen.

Fehér Lászlóné igazgató a hetedik évfolyam emelt óraszámban tanuló, német nyelvi versenyen részt vevő csoport többi tagját is bemutatta: Kovács Martin, Halaseh Olivér, Varga Levente, Szűcs Nikolett és Kantó Alexandra.

 

 

 

 

Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play